In ultima perioada am avut parte de multe informatii ce mi-au aratat viata reala a societatii noastre,  mai putin „pozata” ca pe FB si mai putin „coafata”  de cercul vicios munca-casa.

1. Sportivul familiei( me proud :)) a ales sa opreasca masina si sa ia un batranel ce facea autostopul. Noi nu stam in oras si din cand in cand mai face gratuit si acest lucru. Batranelul era un  vacar, venea de pe jos din Alexandria( Dumnezeu stie cum a ajuns in nordul capitalei), era epuizat, infometat si dorea sa ajunga acasa. La Alexandria a muncit la  un domn ce nu l-a platit si la pacalit. A ajuns in Alexandria pentru ca de la el din sat a plecat bolnav la spital si si-a pierdut locul de munca. Initial a zis ca vrea sa ajunga  la Galati.  Initial sotul meu i-a dat niste bani si l-a lasat la statia de microbuze din sat. Apoi s-a dus dupa el sa-l duca  pana la Ploiesti. La  prins inainte sa intre in padure si pe drum a aflat ca era de fapt din Celic,jud Tulcea…. si ca a lucrat la Manastirea Celic si acolo vrea sa se intoarca. Noi suntem din Tulcea si Manastirea Celic si zona ne sunt foarte dragi si acolo ne-am cununat. Batranelul era  uimit ca cineva mai ajuta fara vreun interes…..

2. Barbat, calit  in mananagement de privat, experimentat in viata, alege  intr-un final sa se insoare, face 2 copii, trece peste diverse probleme in cariera si se trezeste ca sotia nu-l mai sustine si nu-i mai este aproape. In plus,  sotia nu pare sa fie nici foarte aproape  de copii si pare ca vrea sa-si retraiasca tineretea. Cumva  ma vedeam si eu in cuvintele lui si imi imagineam ca as putea sa fiu si eu in situatia lui….Doar ca eu sunt femei si unele lucruri sunt mai usoare la noi!

El clar sufera pentru suferinta copiilor  lui (ce reflecta problemele din familie prin comportament )!  Si poate sufera si se invinovateste pentru alegerile facute! Nu ai cum sa nu gresesti, nu ai tot timpul mintea clara  la purtator! Pe  mine ma doare cand copiii sufera pentru alegeri superficiale si gresite, alegeri ce uneori adultul  in orgoliul si comoditatea lui alege sa le mareasca si sa le mentina  in timp.  Copii sunt oglinda alegerilor  noastre si daca nu le vedem si nu actionam atunci cand trebuie sau simtim, se cheama ca AM ALES si nu trebuie sa ne mai plangem si ulterior sa  ne judecam copiii. Educatia emotionala echilibrata a copiilor mi se pare cel mai complicat lucru!

E clar ca o problema  in cuplu are  doi vinovati  insa cine isi asuma ca rezolva problema si cine isi asuma ca protejeaza copiii?  Oricum delicata situatie, pentru ca rezolvarea problemei nu poate fi imediata si nu poate fi amiabila tot timpul.

3. Batrana de 89 de ani, plecata la  munca  la sute de km departare de casa de la 6 ani,  cu povesti de viata ce ar cutremura si o stanca,  cu o educatie si bun simt native, cu o inteligenta si bunatate deosebite, isi petrece ultimii  ani din viata prin spitale si cu dureri fizice. Ajungi sa-ti doresti sa moara un  om drag sa nu mai sufere.  Te intrebi daca un om ca ea  sufera atat de mult, cum ar trebui sa moara un criminal sau un mincinos?! Eu ma bucur ca ficele mele au o parte din genele si educatia ei.

Aveti grjja de voi si  de bruma de viata pe care o aveti! Lasati orgoliile sau invati sa le controlati! Si intotdeauna se poate si mai rau decat traiti!

Sa  aveti un weekend bun!

Lasă un răspuns