Ai/ati ajuns si pe ultima suta de metri. Incerci sa vezi de ce ai nevoie. Cam cat costa? Atat de mult un carut? Atat de mult pentru un body?  Industria pentru bebelusi si copii( dupa religie) cred ca au cel mai ieftin marketing: gustul  si complexele parintilor adulti si mult profit-cat poate costa in productie un body ca sa-l vinzi si cu 100 ron?! Si  pentru copilul tau  nu te poti abtine, nu?!  Te mai restrictioneaza bugetul si iti mai pune frana sa nu-i cumperi n lucruri….rochite( cazul meu) !

Pentru noi, e important raport calitate/pret si cum inglobam toate nevoile, dorintele noastre in buget. Un buget limitat…Unele lucruri trebuie sa le gandesti la rece si chiar nu merita sa-i iei toate nebuniile pamantului, sa te chinui sa le platesti cand copilul tau creste repede si nu le foloseste.  Daca nu ai o problema cu bugetul, foarte bine – distreaza-te!

Pentru restul lumii, ce trebuie sa fim atenti la buget, recomand o lista ce sa contina lucruri stric necesare la inceput  si lucruri ce le poti lua pe parcurs.  Acum  daca  unele din ele le aveti cadou/imprumut,  foarte bine.  Noi, am avut multe de luat…Va  pot spune cum am procedat eu, poate  va ajuta.

Lucruri strict necesare:

  • set de hainute si patura(camasute cu nasturi, salopeta pijama, ciorapei, body, caciulita,  scutece finet, manusi, bavetele). Nu te aventura sa-i iei prea multe 4-5  buc/model cred ca ajung,  raman foarte repede mici si chiar daca sunt dragute, gandeste-te: cu banii respectivi poti lua alte lucruri ce sunt mai importante. Important este sa fie si foarte usor de imbracat, cu multe capse. Am  vazut body-uri scumpe( 100 ron), foarte frumoase dar greu de imbracat-nu erau practice la cap.
  • prosoape( recomand cel putin 3 buc , sa nu speli in fiecare zi).  Eu la  baita zilnica am un prosop curat.
  • carucior, landou, scaun auto– se poarta produsele 3 in 1 pentru ca mai economisesti ceva, sunt multe branduri-depinde de buget.   Eu zic ca e imposbil sa-ti dai seama  de ce vrei inainte, inainte sa-l folosesti, chiar daca te duci cu o armata de prietene, tu ai nebuniile si parerile tale!  Noi, de fapt sotul meu fiind mai practic, am zis sa luam mai intai  un carucior 3 in 1 la mana a doua pana ne mai dezmeticim ce vrem( plus ni s-au parut prea scumpe carucioarele sa zicem brandurile medii, pentru a le cumpara fara sa stim sigur ce vrem. Am luat un brand bun, folosit, destul de ieftin, ne-au dat in pachet si un sterilizator  mare si un carusel nou. Caruciorul si-a facut toti banii, nu am avut probleme cu el si intre timp mi-am dat seama ce imi doresc de la un astfel de produs: sa fie  robust, roti mai mari, maner reversibil, cos cumparaturi.  Pe la 4 luni am vandut carutul 3 in1 si am cumparata un carut nou si un scaun auto.
  • paturici infasat, crema pentru scutece, servetele umede, betisoare urechi, compresii sterile
  • produse igiena( sampon 2 in1, crema masaj).  In functie de buget alegeti brandul. Noi am mers pe recomandarea dnei doctor: game din farmacie si facand comparatie cu cele obisnuite din magazine, isi fac toti banii.
  • medicamenterecomandate de doctor sa le ai in casa
  • pompa pentru sanam mers pe una ieftina, manuala. Am folosit-o la inceput si cand eram plecata de acasa. Am pornit cu idee ca bebe trebuie sa-si faca si el treaba si daca va fi nevoie de una electrica luam atunci. Ati vazut cat costa una electrica?! Sa fim seriosi, pentru ce sa-mi blochez banii :).
  • biberoane si recipiente pastrare lapte– noi avem momentam 2 biberoane cu tetina de nou nascut. Le-am folosit la inceput mai mult cand nu aveam inca lapte( cu lapte praf) si le mai foloseam cand eram plecata de acasa( cu lapte matern din rezerve). E util un incalzitor biberoane pe parcurs de luat. Acum la 7 luni, ne mai avand lapte matern pentru rezerve, ii dam lapte praf cand sunt plecata de acasa. Tetina nu am schimbat-o si nu o schimb, pentru ca copilul meu e mancacios si se enerveaza cand termnina prea repede. Asa, fiind fluxul de lapte mai mic, termina mai tarziu( am verificat si cu dna  doctor si este chiar indicat). Trebuie insa sa schimb biberonul- este pana la 130ml si noi trebuie ca mancam 210ml :).  Si nu, copilul meu nu  e obez, e doar bine facut :)!
  • termometru digital
  • salopeta stil sac dormit
  • masuta pentru schimbat( sau sa te gandesti la un loc pentru schimbat)
  • cosulet sau patut
  • sterilizator( sau sa te gandesti la cum vei steriliza)- cel second e foarte bun.
  • cadita– e foarte util sa aiba suport cu opritor pentru  bebe.

In timp poti  lua, daca ti se pare util: interfon, geanta scutece, aparat de incalzit biberoane, marsupiu bebe, scaun/leagan pentru bebelus, fierbator apa, centru activitati, jucari.

Acum sper sa nu fi uitat ceva. Daca aveti completari/intrebari, va rog!

0 comments on Necesitati-la inceput

Lasă un răspuns