De când cu domnişoara Pelican( fostă Balenuţa, acum papă orice şi închide ca un pelican), oriunde am pleca de acasă, trebuie să mă asigur că i-am luat tot ce trebuie. Bagajele ei sunt mai multe decât ale noastre. Şi cum mie îmi plac listele, pentru că mă ajută să mă ordonez şi să simt că un pic controlez situaţia, mi-am zis că ar fi utilă o listă(check list) pentru călatori/concediu pe o perioadă mai mare de 2 zile. Ca şi noutăţi în viaţa noastră de 9 luni: mergem de-a buşelea( de pe la 8 luni), ne ridicăm singură în picioare, muşcăm că avem cu ce(4 dinţişori sus, 2 jos) şi am început să vorbim în arabă sau suedeză…nu-mi dau seama :). „Ala, ala, ahaa…alagh, alagh, ala!

Aşadar, se recomandă începerea bagajului cu vreo doua zile înainte de ziua plecării. Vom avea în vedere: durata plecării, tipul de transport(maşină în cazul nostru), vreme, destinaţie.

  • Scaun auto- să mă asigur că poate dormi comod în el. Ioana, de obicei, doarme când mergem cu maşina şi la distanţe lungi m-am gândit că ar fi utilă o pernă de călatori, un exemplu ar fi aici.
  • Parasolar, fiind vară este util. Pentru mine cel mai eficient parasolar este o panză albă în geam. Nu este estetic dar mi se pare mai ok decât „sitele” din comerţ. Eu am un scutec  dantelat, care a fost al soţului meu, mai mare ca dimensiuni şi pe care îl folosim şi pentru a o feri de soare. Eu am un stres să nu o prindă prea mult soarele, mai ales când trebuie să plecăm de acasă la orele fierbinţi, o acoper şi pentru distanţe foarte mici.
  • Pălarioare, jucării de maşină, o păturică. Dacă călatoreşti cu avionul am înteles că ar fi util un căruţ de voiaj pentru a fi mai comod transportul copilului.
  • Geantă bebe: genta cu scutece, păturică pentru schimbat, un rând de schimburi, serveţele umede, serveţele uscate, serveţele antibacteriene, „ronţăieli”, plovăraş, o pereche de şoseţele,  crema pentru protecţie solară, suzete de rezervă,diverse alte lucruri ce sunt utile( eu de exemplu, mai am o mică agendă şi un pix, pentru a nota întrebările pentru doamna doctor).
  • Geantă bebe mâncare: la drum lung, mai mâncăm şi în maşină sau pe drum. Eu am o gentuţă mai mică care o folosesc doar pentru ce ţine de mâncare: borcănasele cu mâncare, uleiul de porumb, linguriţe, un scutec pentru protecţie, baveţele, sticluţa cu apă plata fiartă. Când nu e cald la afară, încerc să i-au cu mine mâncare făcută în casă, pe careo congelez(pentru cât mai multe mese). O încălzim la încălzitorul de biberoane ce are şi mufă pentru maşină.
  • Bagajul Ioanei: hainuţe( outfit-uri :)) pentru fiecare zi în care suntem plecaţi, plus două de rezervă, haine groase ce complementează outfiturile :), bentiţe, prosoape, vreo doua scutece finet, cosmetice pentru baie( avem diverse „sampling-uri”,ca dimensiuni mai mici, pe care le folosim când nu suntem acasă) scutece suplimentare, borcănaşe de mâncare suplimentare( sunt cele mai civilizate şi practice pentru vară), câteva jucări de rezervă, alte lucruri ce ar fi utile. Acum probabil vom lua şi cerealele, iar iaurtul il vom cumpară local. Încerc să le pun cât mai organizat, în „organizatoare” mici, pentru a putea fi la îndemână şi a nu le căuta în „haos”.
  • Medicamente: în bagajul Ioanei, avem o gentuţă specială pentru medicamente, ca antitermice pentru febră, sirop tuse, supozitoare glicerină, betadina, compresii sterile. Am înteles că ar fi bine să am şi ceva pentru indigestie, însă nu m-am consultat cu doctorul să îmi recomande ceva.
  • Cărucior

Mă gândesc că dacă călătoreşti cu un copil mai mic, vei avea nevoie şi de marsupiu, coşuleţ pentru transport, cădiţa pentru baie( noi acum nu o mai folosim că stăm la duş), pompă sân, biberoane. Dacă călătoreşti cu avionul şi în afara tării, ai nevoie de acte pentru bebe.

Tot citind pe bloguri de mămici cu copii mai mari, am văzut că treaba se mai complică: trebuie să ai mai multe jucări, să ştii jocuri, să ai cărticele de colorat, etc. Doar copilul nu s-o plictisi şi poţi să stai şi tu un pic liniştită :). Deci ar fi bine să mă bucur de „liniştea” de acum :)!

Domnişoara Pelican vă urează călătorie placută :)!

Ioana, Dra Pelican

Poza a fost preluată de aici.

0 comments on Lista pentru calatorie

  1. Notat totul, pentru ziua cand o sa calatoresc si eu cu bebele meu. Apropo de geanta aia pentru scutece, biberon si toate cele, alaltaieri ne plimbam printr-un magazin sa ne uitam la patuturi si vad si raftul de genti din alea. Da asta al meu de colo: ” Ce te uiti la genti ? La ce-ti trebuie una din asta? O ai pe aia de la setul de valize.” 😆 Ce sa-i explic zevzecului ca aia de la setul de valize e cat un geamantan mic, nicidecum geanta adecvata pentru cateva lucrusoare de care are nevoie o femeie cand isi scoate odrasla cu carutul pe afara sa-l plimbe, la cumparaturi sau merge in vizita.

    • Învaţă el, când veţi pleca prima oară cu bebe de acasă. Bebe trebuie să aibă şi el o „poşetă” O să vadă câte bagaje!
      Citeam într-un articol, că este recomandat să cumperi geanta în culori unisex şi cu modele ce nu-l vor stânjeni pe tată 🙂

  2. partea buna e ca pe masura ce cresc cei mici, scade logistica si numarul hainutelor de rezerva… cel mai crunt e cu bagajele in perioada diversificarii. 🙂
    geanta pt bb nu am avut ever. am folosit un rucsac. Asa il puteam utiliza amandoi fara sa il pun pe sotul meu in situatia de a sta cu o geanta (eventual cu floricele) pe umar.

    • Asa si asta al meu, mi-a cotrobait prin toate dulapurile sa scoata si sa-mi arate cate genti, gentute, rucsacuri, valijoare avem noi de fapt, stranse dea lungul anilor si sa-mi spuna ca nu ne mai trebuie o geanta in plus, fie ea de bebe, de pampers, speciala, whatever. In final i-am dat dreptate. Mai capitulez si eu din cand in cand la rationamentul barbatului. Zi de sarbatoare cand o fac. 😆

  3. Când o să am un bebe şi m-oi duce departe cu el, am să trec să fur informaţiile 😀 Până atunci mă bucur că informaţia ta face fericite alte mămici! Have a nice day:)

Lasă un răspuns