Am ajuns şi la 10 luni. Am mai vorbit despre alimentaţia solida aici şi aici. Am fost la controlul lunar şi se pare ca avem aproape 10kg şi 76cm. Am luat cam mult în greutate :). Doamna doctor spune că probabil de la mesele de lapte i se trage. Noi mai avem 2 mese de alaptare pe zi.

Acum mai avem voie să mâncăm prune, conopidă şi dovleac copt cu puţină scorţisoară. Am fost sfatuiţi să-i dăm mai puţin morcov că s-a cam „portocalizat” în jurul nasului. E drept că am cam exagerat cu morcovul, la fiecare masă de legume. Am discutat şi despre înţărcare dar până la un an ni s-a recomandat să continuăm alaptarea.

Am primit şi o confirmare că bebeluşi nu ştiu ce este pofta. Ei se uită la tine când mănânci pentru că sunt curioşi. Să-mi trainuiesc familia să nu mai zică : „dă-i şi ei că-i este poftă! 🙂

Ce mai facem noi nou la 10 luni? Sustinută Dra Pelican face paşi, râdem mai expresiv cu toată faţă şi gângurim mai mult. Avem mici probleme cu somnul pentru că a dormit cu noi cât am fost plecaţi de acasă şi nu prea vrea să doarmă acum în pătuţul ei. În plus adoarme foarte târziu 11, 12 noaptea chiar. Am fost sfatuiţi să încercăm să-i scoatem un somn din timpul zilei. Ea doarme de doua ori în timpul zilei 1oră-1 oră jumătate. Oricum am avut un program cam haotic în ultima perioadă şi s-ar putea să o fi influenţat.

Urmează acum să mai mergem la 1 an la un control şi analize.

Nu prea ne jucăm cu jucările, ne jucăm sticlele de plastic şi orice este interzis.

Voi ce mai faceţi? 🙂

0 comments on Diversificare la10 luni

 1. Noi ce sa facem? Suntem mai maricei si ii facem capul tandari lu’ mami cu vorbitul. Toata ziua comenteaza si in fiecare zi spune cuvinte noi. Ne distram la maxim !!!
  P.S. In fiecare zi avem „ora de dans” !
  Va pupam!

 2. Ieri: sedinta cu doi big assi in constructii, un contract, niste filtre de cumparat, probleme la registrul comertului,completat formulare. Si as mai putea sa-ti scriu 😉
  Shoppingul si restul sunt bonusurile pe care mi le acord
  Dar prefer sa scriu superficialitati pe blog

 3. Noi facem bine. Copilul adoarme la 2 dimineata, se trezeste la 12, cand e soarele in varful cerului, exact cand expira timpul meu de stat la PC. :))
  Al meu nu a vrut niciodata sa manance morcov, indiferent cum am incercat sa il prepar. :((

 4. mie imi place ca sunteti asa rotunjoare 🙂
  si eu am fost grasunica cand eram bebelus, ma admir in poze, ca dealtfel nu-mi maintesc 🙂
  ce fac eu? incerc sa ma acomodez cu toamna : )hmmm

Lasă un răspuns