Dragelor ┼či dragilor,

Am primit un nou comunicat. Pare interesant! ­čÖé

Detalii suplimentare

Asociaţia De dragul artei lansează un traseu educativ pentru

Muzeul George Enescu

ÔÇô┬á┬á┬á┬á┬á┬á ├«n cadrul proiectului Muz─â.Muzic─â.Muzeu ÔÇô

 

 

Asocia┼úia De dragul artei lanseaz─â un traseu educativ destinat mai micilor ┼či mai marilor vizitatori, drept urmare a desf─â┼čur─ârii proiectului Muz─â.Muzic─â.Muzeu ├«n cadrul Muzeului George Enescu din Bucure┼čti.

Traseul muzeal va fi prezentat┬á┼či accesat la casieria Muzeului sub forma unui pliant care propune o vizit─â interactiv─â pentru copiii mici ├«nso┼úi┼úi de adul┼úi. Acesta va con┼úine informa┼úii ┼či tipuri de activit─â┼úi care pot fi realizate ├«n timpul vizitei, ┼či a fost ini┼úiat drept urmare fireasc─â a derul─ârii celor mai bine de 6 luni de la ├«nceputul proiectului Muz─â.Muzic─â.Muzeu. ├Än tot acest timp, au luat parte la programe peste 350 copii ┼či peste 200 p─ârin┼úi, educatori, dar ┼či speciali┼čti care au evaluat proiectul ├«n permanen┼ú─â. Drept garantare a calit─â┼úii proiectului, sub aprecierea constant─â a modului de satisfac┼úie a copiilor, educatorilor ┼či p─ârin┼úilor, traseul lansat ast─âzi reprezint─â un exemplu de bun─â practic─â ┼či pentru alte muzee din ┼úar─â, baz├óndu-se pe dou─â priorit─â┼úi de abordare: senzorialitatea ┼či mi┼čcarea drept principalele caracteristici. La aceast─â v├órsta, perceperea, cunoa┼čterea ┼či ├«n┼úelegerea lumii pornesc ┼či au nevoie de stimularea c├ót mai multor sim┼úuri, ├«ntr-o manier─â c├ót mai aplicat─â ┼či accesibil─â. Dosarul pedagogic, traseele educative ┼či film─ârile programelor realizate de Asocia┼úia De dragul artei vor r─âm├óne la sediul muzeului de pe Calea Victoriei ┼či vor constitui un model u┼čor de replicat ├«n alte contexte, la ├«ndem├óna tuturor celor interesa┼úi de domeniu.

Finan┼úarea nerambursabil─â, oferit─â de Administra┼úia Fondului Cultural Na┼úional, permite continuarea┬á proiectului Muz─â. Muzic─â. Muzeu. Astfel, Asocia┼úia inten┼úioneaz─â crearea de noi programe ├«n parteneriat cu Muzeul George Enescu, dar ┼či cu alte muzee din Bucure┼čti, care au ca scop valorificarea patrimoniului institu┼úiilor respective ┼či educarea publicului t├ón─âr.

Raluca Bem Neamu, coordonatoarea proiectului, declar─â: Proiectul Muz─â. Muzic─â. Muzeu. a dezv─âluit un aspect pe care doar ├«l intuiam, acela c─â p─ârin╚Ťii copiilor mici din Bucure╚Öti au o disponibilitate de timp ╚Öi joac─â nesperat. Num─ârul de programe oferite prin proiect a fost insuficient pentru avalan╚Öa de solicit─âri iar fuga dup─â un loc a devenit fapt cotidian. Programele au fost apreciate pentru interac╚Ťiune, pentru faptul c─â fac apel la muzic─â live c├óntat─â de un instrumentist ╚Öi pentru faptul c─â cei mici pot explora instrumente muzicale sau se pot mi╚Öca nestingheri╚Ťi pe muzic─â bun─â ╚Öi antrenant─â. A fost o bucurie acest proiect, at├ót pentru echip─â, c├ót ╚Öi pentru publicul mare ╚Öi mic!

Pentru mai multe detalii despre proiectele Asociaţiei De dragul artei, vă invităm să vizitaţi site-ul: www.dedragulartei.ro sau pagina de Facebook: Dedragulartei.

Despre coordonatorul proiectului:

Asocia┼úia De dragul artei ├«┼či propune dezvoltarea creativit─â┼úii ┼či ├«ncurajarea curiozit─â┼úii naturale a copilului ├«n raport cu obiecte semnificative pentru cultur─â ┼či civiliza┼úie, prin diverse activit─â┼úi de improviza┼úie artistic─â.

Proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional

Partener principal:

Muzeul Na┼úional „George Enescu” se afl─â ├«n Palatul Cantacuzino situat pe Calea Victoriei nr. 141. Expozi┼úia permanent─â dedicat─â marelui muzician ÔÇô compozitor, violonist, pianist, dirijor, profesor ÔÇô se desf─â┼čoar─â ├«n doar c├óteva s─âli de la parterul somptuosului Palat ┼či ├«n casa memorial─â din spatele palatului, ├«ncerc├ónd s─â refac─â traseul vie┼úii compozitorului. www.georgeenescu.ro

0 comments on Traseu educativ pentru Muzeul George Enescu

  1. Am citit si detaliile suplimentare si mi se pare un lucru super sa participi la asa ceva. Poate reusesc si eu sa merg in week-end cu asta mic. Cred ca ar fi frumos si i-ar place si lui sa fie cu alti copii.
    Multumim, Ana!

Las─â un r─âspuns