Iată că avem şi rezultatele la chestionarul pentru care v-am solicitat sprijinul. Şi după cum am promis comentăm :)! Să începem!

La prima întrebare: „In ceea ce priveste alimentatia copiilor dvs, pe care dintre urmatoarele surse de informare le folositi?” rezultatele au fost : I-pediatru-aproape 77,9% II-Internet-65,5% III-cărţi de specialitate-58,4%, IV-comunităţi online-55,8%, V-alte mămici-40,7%. Foarte apropiate procentele pentru cărţi de specialitate şi bloguri :)! Ce părere aveţi aici?

La a doua întrebare: „ordonarea surselor de informaţie în funcţie de credibilitate”, rezultatele au fost:

Optiuni Medie rating Clasament
a. Internet 5.90 IV
b. Alte mamici 5.47 V
c. Pediatrul 7.01 II
d. Reviste 4.28 VIII
e. Mama mea 5.44 VI
f. Comunitati online // bloguri 6.67 III
g. Prieteni, rude, vecini 4.42 VII
h. Carti de specialitate 7.59 I
i. TV 4.19 IX
j. Radio 4.02 X

La a treia întrebare: „în ceea ce priveşte alimentaţia copilului care sunt cele mai cautate informaţii”, rezultatele au fost:

a.       Informatii legate de alimentele recomandate pentru procesul de diversificare-15%
b.      Informatii legate de vitaminele si mineralele necesare cresterii-23%
c.       Informatii legate de beneficiile produselor lactate in cresterea copiilor-3,5%
d.      Informatii legate de continutul de zahar din alimente-3,5%
e.      Informatii legate de naturalitatea ingredientelor din compozitia alimentelor-54,9%
f.        Alte informatii. Mentionati care…

Deci naturalitatea ingredientelor este cel mai căutat lucrur, la diferenţă mare făţă de restul infomaţiilor.

La întrebarea a patra: „Pe o scala de la 1 la 5, unde 1 inseamna „intr-o masura foarte mica” si 5 inseamna „intr-o masura foarte mare”, in ce masura aplicati informatiile primite de pe internet si din comunitatile online/bloguri?”, rezultatele au fost: :
1 – intr-o masura foarte mica-6,2%

2 – intr-o mica masura-18,6%

3 – nici nici -25,7%

4 – intr-o mare masura-43,4%

5 –intr-o masura-6,2%

Interesant nu?

Am să vă rog să mă lasaţi să-mi spun şi părerea personală, pentru că acest subiect este foarte important pentru mine :).

M-am bucurat să aflu ca pentru alimentaţia copiilor folosim ca sursă de informare principală: pediatru( şi la distanţă considerabilă de următoarele favorite). Eh, bravo! 🙂 La ce nebunii am citit despre diversificare în 2.0, am crezut ca va rezulta ca avem încredere în cu totul altceva. Poate ar fi fost utilă şi întrebarea: în ce procent urmaţi sfaturile?! Urmează ca preferinţe în ordine descrescătoare: internetul, cărţi de specialitate, urmate îndeaproape de comunităţile online/bloguri. Deduc de aici că suntem un pic comode şi preferăm internetul, decât o carte. Acţiunea e tot de citit, dar e mai facilă şi scurtă pe internet. Eu zic că dacă avem răbdare să căutăm pe internet şi să citim, ce ne împiedică să facem la fel şi cu o carte?! Dar pentru mine mai important ar fi cum sortăm informţia pe internet? La cărţi poţi avea un autor credibil! Mi-am exprimat opinia, aşa că să trecem mai departe!
Pentru noi cea mai credibilă informaţie vine de la cărţile de specialitate, urmate perdiatru şi bloguri. Avem teorie înseamnă, însă în practică se pare că aplicăm mai mult  informaţiile din alte surse. Oricum, pentru mine este îmbucurător, să descoper că oferim credibiltate pediatrului şi cărţilor de specialitate.

Căutăm cel mai mult în procesul de diversificare, informaţii despre naturalitatea ingredientelor. E foarte bine! Însă dacă o căutam mai mult pe internet,  la surse subiective, nu ştiu dacă ne ajută….poate doar cu conştiinţa noastră :)! Apoi ca şi procent, cautăm  informaţii depsre vitamine şi minerale necesare.  Hai că nu e chiar aşa de grav cum credeam :)!

Mă bucură încrederea oferită autorilor online, însă sper ca acele  persoane să ştie să filtreze informaţia, că astfel vom avea adulţi cu cel puţin, probleme digestive.

Le mulţumesc tuturor celor care au găsit 5 minute să răspundă la acest chestionar şi lui Danonino-brâzică natur, că mi-au propus subiecte atât de importante pentru dezvoltarea celor mici şi atât de aproape de „piticii” mei :)… din cap.

Opinii?

0 comments on Comentarii la surse de informare

  1. Interesant studiul, insa dpdv sociologic esantionul nu e reprezentativ, pt ca pe net intra persoane educate si interesate. Jalea mare este la tara, unde oamenii inca dau tuica la ala micu pt un somn lin. Insa tot e bine ca populatia educata e mai educata ca pe vremea parintilor nostri, care credeau ca zaharul e bun pt ca intareste oasele. Deci, felicitari pt studiu si implicare!

Lasă un răspuns