„Cafeluta de dimi”

Ca tot am terminat cu prosteala de Sf. Valentin si apropo, daca importam o sarbatoare comerciala macar sa ne respectam un pic sa ne uram „La multi ani!” in limba romana….ma gandeam sa incepem saptamana cu un subiect usor: „viata ireala” pe site-urile de socializare.

We-Speak-Social-MediaDaca ai cont pe FB, prietenii tai, care musai trebuie sa fie foarte multi( in realitate pe maxim 10 ii poti numi prieteni adevarati), vor vedea diverse poze si statusuri cu care VREI sa te lauzi.  Cred ca unii isi fac un astfel de cont si aloca atata timp, doar pentru ca simt nevoia sa fie invidiati! In realitate probabil au diverse complexe.

La moda sunt:

-pozele din vacanta, pe care bineinteles dai share, sa vada toata lumea unde ai fost si cati bani ai cheltuit

-statusul ca te afli  intr-o locatie de bon ton si specifici ce faci in limba engleza… ca sa intelegem pe unde esti  si ce faci. Intrebare: daca esti in familie, cu prietenii inseamna ca te plictisesti de ai timp  sa postezi pe FB, nu?

-poza cu o cana de cafea( denumita cafeluta), dimi( adica dimineata) si pe langa ai grija sa fie o carte( sa vedem ca citesti), sau sa se vada ceva interesant de banos

-poza cu fiecare pas al copiluilui tai si fiecare cascat. Intrebare: daca tot timpul il petreci pozand si deschizind contul de FB, cand stai cu copilul?

-anunt pe status unde ti-ai luat vacanta si minim doua poze. Intrebare: pentru cine faci tu acest lucru in vacanta: pentru hoti, pentru prietenii care trebuie sa fie invidioasi sau pentru tine?

Pe mine ma mai amuza persoanele care isi „bifeaza” locuinta pe harta si informatia e publica, de reusesc si eu sa o vad fara sa fim „prieteni”.

Atatea informatii pot afla despre o persoana…si pentru aceste informatii esti „judecat”, mai ales cand faci din contul personal de FB, locul de stocare al pozelor. Eu ma abtin sa comentez pentru ca mi se pare usor rautacios sa o fac si am vazut ca iti poate crea probleme in viata reala. 

Ce nu inteleg eu, este ca viata pe care par sa o aiba pe FB, in realitate e un pic diferita. De ce ai investi atat de mult timp sa pari fericit, relaxat si fara probleme financiare cand nu este asa in realitate? Cu ce te ajuta sa scrii in engleza si sa pari glam? Timpul acesta poate fi folosit si altfel!

…sau sunt eu in urma cu tehnica si de fapt sunt invidioasa ca au timp sa se laude :)?!

P.S Vorbesc despre conturile personale!

Sursa poza

0 răspunsuri la „„Cafeluta de dimi””

  1. Asa am crezut si eu o perioada, ca doar cei care se plictiseau anuntau pe fb ca sunt in cutare loc, impreuna cu prietenii sau familia. Apoi, privind mai atent in jurul meu, am vazut ca se intalneau si in loc sa stea de vorba intre ei, dadeau anunturi pe fb. :))

  2. Sunt de aceiasi opinie cu tine. Eu tin FB pentru prieteni pe care ii cunosc in realitate si membri de familie care locuiesc departe, pentru impartasit poze cu noi si cu bebele, asta fiind singurul mod de a ne vedea cu regularitate si a comunica. Concediile sunt scumpe si apelurile telefonice la fel. In rest nu dau accept la nimeni pe care nu cunosc personal.
    Ce ma seaca si pe mine este lumea care trebuie sa posteze si cand trag o basina si cate secunde a durat, cei care pun sapte mii de poze care sa ateste la viata lor fantastica (sau cel putin care vrea sa para fantastica in ochii altora) cei care impartasesc orice chestie culeasa de pe net…poze, citate, clipuri, samd, incat ai impresia ca feed-ul e container de spam.

Lasă un răspuns