„Ana ,draga nu le poti face pe toate! Accepta si mergi mai departe!”

Am avut parte de o revelatie in ultimile zile: nu le pot face pe toate! Greu sa o accept, dar alta solutie nu cred ca am. Sub presiune job-ului, a femeii din mine, a mamei din mine, a surorii din mine, a fiicei din mine, am ajuns intr-un punct in care a trebuit sa iau o decizie.

De cand m-am intors la munca, le fac pe „toate” ( orice task din viata unei femei/mame) „pe genunchi”. Pentru ca ziua nu are 48 de ore, raman cu foarte multe lucruri in urma inclusiv cu viata  persoanala. Daca nu ar fi Buni sa  ma ajute cu cea  mica si cu casa , cred ca as fi pe antidepresive  acum :). E drept ca sunt pe „vitamine”! Nu stiu cum mamele cu mai mult de 1 copil reusesc sa suprevietuiasca!

Eu sunt convinsa ca starea mea psihica o influenteaza pe cea a copilului meu. Daca eu sunt haotica si ea este, daca eu sunt suparata si ea este. Deci orice „lupta” interna cu mine o influenteaza si pe ea. Asa ca dupa o perioada de lucruri facute in graba, de egoism in viata personala, de „amelteala” a venit Primavara!

Adica: desi as vrea, nu le pot face pe toate! Asa ca am acceptat acest lucru si imi voi prioritiza de acum in colo ambitiile( care intre noi fie vorba sunt cam multe :)), voi incerca sa petrec timp de calitate cu familia mea, voi incerca sa nu mai intru in panica daca nu am terminat de raspuns la toate emailurile, voi incerca sa-mi gasesc timp si pentru sufletul meu. Timp nu am, nu-l pot cumpara si nici fabrica, asa ca trebuie sa invat sa prioritizez si sa accept ca un lucru facut corect e mai bun decat unul facut in graba!

Deci teoria conform careia o femeie le face pe toate, e un zvon:)! 

O primavara frumoasa tuturor: femei, barbati, copii!

0 comments on Femeie, nu le poti face pe toate!

  1. Eu sunt convinsa ca te descurci foarte bine
    La stabilirea prioritatilor si concentrarea pe un singur task stau eu mai prost cand am tare multe pe cap-ca acum…..dar visez spre perioade mai calme
    O primavara frumoasa!

  2. asa suntem noi femeile, vrem sa le facem pe toate si cat mai bine, eu nu ma pot concentra doar pe un singur lucru dar na poate ai dreptate vine o vreme cand tb sa vedemprioritatiile sa ne axam pe calitate nu cantitate
    bafta! 🙂

Lasă un răspuns