Dragilor,

Intre 28 septembrie- 5octombrie 2013 are loc Festivalului International de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povesti”. Teatrul Ion Creangă a definitivat programul celei de-a IX-a ediții a Festivalului.

 M-am uitat un pic pe programul Festivalului si sunt spectacole pentru toate categoriile de varsta. Dra Pinguin va fi incantata si eu abia astept sa va povestesc cu a reactionat la spectacole :).

Cover_FB_Festivalul_International_de_Teatru_pentru_Copii

„Iniţiat în anul 2005, de către Cornel Todea, Festivalul îşi propune să fie un program complex de educaţie teatrală, culturalizare şi formare a gustului estetic al celor mai mici spectatori, prin intermediul unui fapt de teatru: spectacole pentru copii, colocvii despre arta spectacolului, dezbateri şi ateliere de teatru. Ca recunoaştere a valorii sale, festivalul a primit titulatura de Festival ASSITEJ – Asociaţia Internaţională a Teatrelor pentru Copii şi Tineret – cea mai prestigioasă organizaţie mondială de profil.   

Între noutățile acestei ediții a festivalului,  am putea numi și extinderea selecției în rândul teatrelor a căror activitate se adresează, cu predilecție, publicului  matur, dar în repertoriul cărora se găsesc și spectacole pentru copii: Teatrul Odeon, Teatrul Foarte Mic, Teatrul de Operetă „Ion Dacian”. Pe lângă reprezentațiile de la Sala Rapsodia, de pe strada Lipscani, actualul și temporarul sediu al Teatrului Creangă, publicul se va putea întâlni cu oaspeți veniți din Marea Britanie, Belgia, Franța, Italia și Bulgaria, sau din Oradea, și pe scenele de la Teatrul de Comedie, Teatrul Odeon, Teatrul Foarte Mic, Teatrul Excelsior, în spațiile oferite reprezentațiilor de Centrul Cultural UNESCO „Nicolae Bălcescu”, Grădinița Miruna, Școala Gimnazială „Anastasia Popescu”, Școala Gimnazială „Elena Văcărescu”.

Biletele și abonamentele au fost deja puse în vânzare la casa de bilete a Teatrului Ion Creangă (sala Rapsodia de pe str. Lipscani nr.53, program de miercuri până duminică) și a teatrelor partenere. Acestea au prețuri foarte mici, astfel încât întreaga familie să se poată bucura, împreună, de poveștile copilăriei. Mai multe detalii despre programul reprezentațiilor și al casei de bilete, precum și tarife, puteți afla de pe site-ul: www.fitc.ro, www.teatrulioncreanga.ro și de pe pagina de Facebook/FestivalTeatrupentruCopii.”

Ne vedem acolo! Deci  nu dati banii de prostii, duceti copiii la teatru!

0 comments on Festivalului International de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povesti”

Lasă un răspuns