Dragilor,

Sportivul din familie mi-a atras atentia asuprea unei campanii umanitare inedite si daca ma pot pronunta cu suflet. Va redau detalii gasite pe site-ul lor. Acum daca ii puteti ajuta si dona biciclete pe care le aveti dar nu va folositi, lor le-ar fi de mare ajutor.

„Doneaza o bicicleta unor copii care vor sti sa o aprecieze!”

ProBikeAddiction a inițiat campania națională umanitară „Prima bicicletă… de Crăciun” aflată la prima ediție. Ne-am hotarat să încurajăm cât mai multe persoane să doneze biciclete pentru copiii fără posibilități, dar inteligenți și buni la învățătură, în acest an concentrându-ne atenția pe copiii din comuna Dagâța, județul Iași.

De ce Dagâța?

Aflata la marginea judetului, comuna Dagata pare sa fie uitata. Am ales aceasta localitate deoarece Ioana (n.r. Ioana Popa, cofondator ProBikeAddiction) si-a adus aminte de un reportaj pe care l-a scris in 2009 pentru Ziarul de Iasi. Reportajul se numea “Merg 10.000 de kilometri pana la scoala” si avea drept subiect copiii navetisti nevoiti sa parcurga 8-10 kilometri in fiecare zi pana la scoala, pe jos. Asta pentru ca in comuna nu era decat un microbuz de 18 locuri. Intregul reportaj poate fi citit aici.

Lucrurile nu s-au schimbat in acesti ani. “In microbuzul de 18 locuri se ingramadesc chiar si cate 34 de copii odata pentru a ajunge mai usor la scoala. In plus, autoturismul este nevoit sa faca si 4 drumuri pentru a deservi toate cele 9 sate ale comunei”, a precizat Gheorghe Stancu, directorul Scolii din Dagâța. In comuna Dagâța sunt in prezent 2 scoli gimnaziale – una chiar in Dagâța si cealalta in satul Manstirea. Cel mai defavorizat sat este Tarnita. Copiii de gimnaziu de acolo merg la scoala in continuare pe jos, pana la Manastirea, prin padure, 4 kilometri, in fiecare zi. “Daca ar face aceasta naveta pe bicicleta, ar putea ajunge la scoala in 15-20 de minute”, a mai declarat directorul Gheorghe Stancu. In plus, “pentru acesti copii, bicicleta nu ar fi un mijloc de relaxare, ci un mijloc practic de deplasare. Drumurile sunt pietruite si nu sunt foarte aglomerate. Sa mearga pana la un magazin 3 kilometri, ar putea deveni o placere, s-ar deplasa mai repede oriunde. Ar fi un ajutor real”, a incheiat directorul scolii din Dagâța, Gheorghe Stancu, care a raspuns prompt initiativei ProBikeAddiction.

In comuna Dagâța sunt in prezent scolarizati 847 de elevi. Cu ajutorul domnului director Gheorghe Stancu si a cadrelor didactice din localitate, vom identifica copiii care au cea mai mare nevoie de bicicleta si pe cei care chiar ar aprecia un astfel de cadou.

De ce sa va implicati in campania Prima bicicleta…de Craciun?

  • Pentru ca sunt copii care fac 8 km pe jos pana la scoala;
  • Pentru ca sunt copii care nu isi permit nici macar sa viseze la un cadou de Craciun,
  • Pentru ca sunt copii care vor sa invete,
  • Pentru ca trebuie sa le aratam ca ne pasa de ei, de mediul inconjurator si de viitorul nostru,
  • Pentru ca putem sa-i ajutam”

Mai multe detalii gasiti si la http://www.freerider.ro/noutati/campanie-umanitara-probikeaddiction-ofera-prima-bicicleta-de-craciun-61960.html

🙂

Lasă un răspuns