In ultimile zile, datorita nefericitelor eveniment( nu e cazul sa detaliez si eu), am tot auzit: „Suntem prosti; ce vrei asa e in Romania; nu suntem in stare de nimic!”.

Eu una sunt satula de atitudinea concetatenilor mei, care  ori de cate ori  se intampla ceva „rasunator” insulta si natia noastra. Eu una nu ma simt proasta! Voi?!

Dragilor, noi avem o istorie pe care trebuie sa ne o asumam( buna /rea). Atata timp cat nu ne informam mai mult despre ce s-a intamplat in trecutul nostru, nu vom reusi sa ne impacam cu istoria noastra si nu vom putea sa ne schimbam ca natie. Fiecare dintre noi trebuie sa fie mai bine informat despre trecutul lui pentru a nu gresi in viitor. Astfel vom fi mai buni ca natie. Nu este de ajuns sa stii istoria din manualele scolare si sa comentezi pe teama acesta. Cu putina informatie poti intelege de ce rromii sunt asa, care este adevarul asupra plecarii Regelui Mihai din Romania, cu ce fel de oameni s-a confruntat Carol I la intrarea in tara, cum erau politicienii acum 120 ani, etc. Adica, multe mituri s-ar putea sa ti se spulbere si sa-ti intelegi mai bine societatea. Si credeti-ma ca sunt si carti usoare, istorici pe care ii poti citi -ex :  Dle Neagu Djuvara, informatia chiar se gaseste foarte usor acum-doar trebuie sa o cauti. Acum daca nu te intereseaza si nu faci nici un fel de efort, macar ai bunul simt si nu comenta.2566959-382845-vector-label-made-in-romania

In plus, ar trebui  sa ne schimbam fiecare atitudinea cu care ne prezentam ca natie: sa fim mai pozitivi, mai constructivi.  Ca si sursa principala de informatie pe care o are un strain despre o tara, este parerea cetatenilor. Nu mi se pare ok sa fi agresiv pe FB sau social  aducand injurii societatii. Ma jignesti si pe mine si pe tine. Poti spune ca tu ai facut ceva pentru acesta societate, ai schimbat ceva  in familia ta?! Ma tem ca foarte putin sau deloc.  E foarte usor sa comentezi si sa nu faci nimic! 🙂

Zilele trecute, o persoana era uimita ca eu sunt atenta sa cumpar produse romanesti. Ea nu era costienta de cum afecteaza acest lucru economia noastra. Ca sa fie si in scris: cautati sa cumparati produse romanesti, luati-va timp  2 secunde sa citit etichetata, pentru ca ajutati astfel o firma din tara in care traiti sa poata crea locuri de munca, sa poata sa-ti sustina indirect locul tau de munca. Daca preferi sa iei o hartie igienica straina si nu una fabricata in Romania, te rog nu mai comenta despre confratii tai! Ce spune despre tine cand preferi sa le dai strainilor banii pentru un lucru care foloseste mai multi copaci la fabricatie( calitatea nu difera)? Poate ca esti un pic snob :)?!

Daca nu vrei sa iei atitudine cu privire la cele mai de sus, daca alegi constient sa faci acest lucru, inseamna ca esti ” masa de manevra” pentru  diverse persoane si nu ai dreptul sa-ti dai cu parerea despre mine sau familia mea :)!

Nu exista nu pot, exista nu vreau! 🙂

Sa aveti o saptamana buna!

0 comments on Made in Romania

Lasă un răspuns