Jurnal Burtica 2-partea III

Am ajuns si in trimestrul III.  Regasiti aici part 1 si partea 2. Burtica  in crestere, parametri ok, obosesc cam repede si cred ca imi scade tensiunea un pic in timpul zile. Totul bine si frumos pana cand am ajuns in concediu.

In concediu desi platificat in tara, am fost cam „viteaza”.  Adica am planificat cam multe drumuri cu masina in luna a 8-a, iar drumurile Dobrogei  nu sunt cele mai line. In plus, m-am ambitionat sa fac un drum dus intors la Bucuresti pentru morfolgia de trimestru 3( care a iesit bine). Mi-am dorit si am reusit sa fac acesta morfolgie cu doctorul care a urmarit-o si pen dra Titirez-Alexandru Dinu, care dupa parerea mea este atent la detali, meticulos si am eu incredere in el( comparativ cu alti doctori la care am fost, fis ade examinare e mult mai lunga). Deci nu puteam rata o programare obtinuta cu greu in intervalul necesar mie.

Asa ca am experimentat pentru prima data in viata mea contractii. Initial nu am stiut ca sunt contractii( la prima sarcina nu am gustat de loc asa ceva). Dupa cateva zile la mare am avut primele contractii. Le pot descrie care niste dureri menstruale mai puternice, burta se intareste. Eu le aseman cu durerile de dupa ceraziana in primele ore cand ai o greutate pe uter ca sa se retraga.

Dupa drumul la Bucuresti a doua zi dimineata sangeram usor si s-au instalat din nou contractiile. Eram in Tulcea si cum eu am oroare de spitalul public din alte orase decat Bucuresti, am incercat mai intai sa merg la vreo clinica privata in regim de urgenta.  Clinici private putine, doctori la program dimineata deloc. Asa ca m-am prezentat la urgente la Spitalul Judetean Tulcea.  Norocul meu ca sunt nascuta si crescuta acolo si ma „misc” altfel.  M-au internat de urgenta. Pe scurt: mi s-a desprins un pic placenta( fiind mai jos plasata la acesta sarcina), colul era inchis. Trebuie sa stau cuminte, repaus la pat. Am primit un tratament perfuzie( no spa, algifen si urogestan) si un sfat: sa ma indrept spre Bucuresti dupa externare pentru in caz de revenire nu exista speciaist neonatolog. Va drescriu intr-u articol separat experienta din spital. Asa ca ne-am scurtat concediul si am revenit acasa.

Am trait experiente noi in acest trimestru. Am crezut ca nu se poate intampa nimic rau, avand exemplu prima sarcina.  Genele ma ajuta, insa nu si lipsa sportului in ultimii 4 ani, stresul prea mare, drumurile pe care le-am facut cu masina.

Acum suntem acasa si incerc sa stau linistita si sa duc la termen sarcina. Sunt experiente noi pentru mine: contractiile, frica, starile mai putin usoare de la tratament, sentimentul de vina. Ma bucur ca nu a fost ceva mai grav si ca Dumnezeu ma ajuta, insa trebuie sa-l mai ajut si eu :)!

 

Morfologie trimiestrul 3-Burtica 2
Morfologie trimiestrul 3-Burtica 2

 

P.S Mi-am adus aminte cu acesta ocazie, ca eu am foprematur in Tulcea :).st un copil nascut  

Corectie, mama a fost nascuta la 7 luni. Memoria imi face feste 🙂

 

0 răspunsuri la „Jurnal Burtica 2-partea III”

Lasă un răspuns