Dragilor,

Anul trecut va povesteam de conferinta „Fii bine cu tine,” la care am avut norocul sa fiu invitata. Am fost foarte incantata de ce au auzit si de ce mesaje sau transmis. In plus mi se pare o alternativ sanatoasa la importul de specialisti si psihologi din alte tari. Eu sunt de parere ca societatea romaneasca este speciala si ca uneori unele lucruri trebuiesc adaptate si judecate dupa ce o intelegi. Cred ca poate face mai bine decat un curs sau training in limbi straine :).

Fii Bine cu Tine 2014

Iata ca pe 07 decembrie are loc conferinta „Fii Bine cu Tine și Copilul Tău va Fi Bine cu El” organizat  de Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei (I.S.T.T.) la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București.

„Sunt invitați să participe părinți și cei care se pregătesc să devină părinți preocupați de prevenirea experiențelor traumatice, de creșterea capacităților de a se descurca cu situațiile provocatoare și de dorința de a aduce un plus de calitate vieții lor de familie.

“Una dintre cele mai importante misiuni ale ISTT este prevenţia suferinţei psihice şi fizice ca rezultat al experienţelor înalt stresante sau traumatizante. Studiile din domeniul sănătăţii şi psihologiei arată că familia este locul în care suferinţa este trăită cel mai intens, dar in acelasi timp este si cel mai important loc de ameliorare şi vindecare. De aceea, conferinţa „Fii Bine cu Tine și Copilul Tău va Fi Bine cu El!” vine în sprijinul mamelor şi taţilor, dar şi a celor care doresc să devină părinţi cu experienţe, idei, tehnici şi strategii de prevenţie şi reparaţie a efectelor vizibile şi mai puţin vizibile ale experienţelor dureroase (cum ar fi fricile, vinovăţia, tenisunea, blocajele, dificultăţile de comunicare, conflictele), toate pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu copilul. Doar această prevenţie şi reparaţie asigură un nivel înalt al sănătăţii şi stării noastre de bine. Iar nimic nu este mai stimulativ pentru sănătatea şi fericirea copiilor noştri decât un părinte sănătos şi fericit.” declară Diana Vasile, președinta Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei.

Prin conferința Fii Bine cu Tine și Copilul Tău va Fi Bine cu El!, ISTT își propune să ofere persoanelor interesate de educația copiilor (actuali sau viitori părinți, bunici, educatori) ocazia de a descoperi cum să își crească calitatea relației cu copiii si cum îi pot ajuta pe aceștia să își dezvolte capacitatea de a face fața încercărilor vieții. Participanții vor afla și vor înțelege, de la psihologi experimentați în lucrul cu trauma, care sunt emoțiile și sentimentele care colorează relația dintre părinți și copii, despre importanța implicării tatălui în creșterea copiilor, despre miturile legate de protecție și diferența între grijă și îngrijorare, despre transformările ce apar în fiecare dintre noi atunci când devenim părinți.

Întâlnirea va fi deschisă de Diana Vasile, președinta Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei, cu prelegerea – surpriză Când o căciuliță face diferența și va fi continuată de Andra Costin (Buzilă), care va aborda tema nuanțelor apărute în relația mamă-fiică atunci când fiica devine mamă – Ca tine am fost, ca mine vei fi. Alături de Monica Lespezeanu și Fantomele din sertare vom afla cum să ne raportăm corect la fricile și anxietățile copiilor. Și, pentru că Sunt tătic, îmi pasă, mă implic, Bogdan Cezar Ion va întregi întâlnirea celor prezenți cu un subiect tot mai discutat în ultima vreme – implicarea taților în viața de familie.

În încheiere, Anamaria Drăguță va sustine un atelier special, dedicat părinților ai căror copii s-au născut prematur: Nașterea prematură – o călătorie neașteptată.”

Alte detalii despreconferinței pot fi accesate aici. Înscrierile se pot face la adresa conferinta@psihotrauma.ro.

Sper sa ne vedem acolo! Sa vad cum scap cateva ore de dra Aiurel :)!

 

 

Lasă un răspuns