La gradinita, Dra Titirez a primit cateva martisoare, nu prea ne-a povestit cine i le-a oferit. Faptul ca am copii, imi aduce la suprafata amintiri, momente din copilaria mea pe care le-am crezut pierdute si la care nu m-am gandit in ultimii 10 ani.

IMG-20150303-WA001
poza zilnica se la gradinita ­čÖé

 

Una din aminterile mele cele mai placute este luna martie la gimnaziu. V-am spus ca am crescut intr-un oras mic. Casa era la doi pasi de scoala.┬á Am avut cam 10 aceiasi colegi din clasa I pana in clasa a XII-a.┬á Le doresc si fetelor mele sa aiba asa de mult aceiasi colegi. Ofera o omogenitate si sunt mai putine rautati in colectiv( cand te stii de mult timp). Stiu ca la liceu, cei veniti din afara „micului grup”, au fost primiti, dar uni dintre ei au fost cei mai agresivi. Insa rautatile nu au fost cine stie.

Sa revenim la amintirea mea: in luna martie, veneau baietii( colegi pe care ii stiam din clasa I) si ma luau de acasa cu ghiocei. Si ma conduceau pana in clasa. Stiu ca eram foarte impresionata si emotionata cand deshideau ai mei usa si il vedeam pe Vali sau  Ionut cu cateva buchetele de ghiocei. Era un gest foarte frumos din partea lor! Ma simteam speciala.

Saracii baieti…uneori le raspundea┬á la usa tata….ce o fi fost in sufletul lor sa le deshida tatal fetei. Stiu doar ca nu s-au speriat si reveneau. E drept ca si tata s-a comportat frumos, doar figura ii este mai dura :).

La acel moment, nu prea intelegeam eu de ce vin ei sa ma ia de acasa cu flori, mi se parea un gest dragut, cald si parea normal in micul meu univers

Peste ani, le doresc fetelor mele sa aiba parte de astfel de amintiri si persoane in viata lor.

Sa aveti o primavara frumoasa!

IMG-20150308-WA000

 

Las─â un r─âspuns