Cu Sportivul familiei, cu Printesa de 3 ani jumatate si cu Buburuza de 8 luni, am pornit sambata la drum pentru a vizita dinozaurii din Rasnov! Parcul este cel mai mare din SE Europei si se intinde pe o suprafata de 1.4 hectare si 45 de exponate ( dinozauri in marime naturala). Este finantat  in proportie de 70% din fonduri europene( Bravo!). Ma bucur ca intram si noi in rand cu  lumea civilizata in materie de distractie(  chiar daca la alte dimensiuni).

Zona Bran-Rasnov, e o zona frumoasa, ofertanta in activitati de vacanta si familie. O prefer de 1000 de ori fata de valea Prahovei( exceptie Sinaia)! Before kids, am descoperit in zona pensiuni foarte dragute si chiar am fost spectatori la un raliu.

E destul de usor de ajuns la Dino Parc chiar daca momentan nu aveti indicatoare( s-a deschis parcul pe 12 iunie!). Se afla langa cetatea Rasnov( nu o ratati de vizitat) si nu va faceti probleme e umbra si racoare :)!

Dinozaurii in marime naturala sunt minunati…ma gandeam cum ar fi fost sa traiesti in perioada lor 🙂 ! Sunt multe detalii si pentru copIii scolari si prescolari e fascinant! Ca distractii aveti si casute in arbori( unde vor avea loc diverse ateliere pentru copii), tiroliene, un vulcan cu efecte speciale, un loc pentru mancare, un mic muzeu unde il veti vedea si pe singurul dinozaur descoperit in Romanie si un magazin pentur suveniruri. Am vazut pe pagina de FB a parcului ca prescolari si scolari din Rasnov au acces gratuit. Foarte dragut!

De la parcare pana la intrarea in parc aveti maxim 10 minute de urcat pe jos cu copii( 5 min singur). Exista si un trocarici pentru transport, insa e pacat de zona si distanta….doar v-ati dat jos din masina pana acolo :)!

Daca mergeti in weekend sa va asteptati la aglomeratie la intrare si in parcare. Daca aveti bebelusi, nu va luati caruciorul ca nu prea il puteti folosi pe traseu( e padure cu alee din pietris).

Printesa mea( 3 ani jumatate) m-a intrebat toata saptamana daca dinozaurii se vor misca si daca o va manca( rezultatul educatiei noastre probabil). Desi i-am tot explicat ca sunt niste figurine, la destinatie nu a vrut sa-i atinga si nici sa faca poze cu ei. Vom reveni si la alta varsta si va fi mai incantata. Am privit si ne-am dat cu parerea cu ce animal din prezent seamana. In jurul nostru erau copii entuziasmati, parinti bucurosi  care interactionau intre ei, ceea ce este minunat pentru o familie. Am facut si noi cateva poze pentru albumul familiei, insa in astfel de cazuri ele devin personale :).

IMG_20150613_122934
Buni dinozaur 🙂 ! Mi-a placut cel mai mult!

Pentru Buburuza( 8 luni) a fost curios sa vada atata lume si agitatie. Sportivul familiei a tinut-o in brate pe parcursul vizitei.

Va sfatuiesc sa nu ratati Dino Parc cand sunteti in zona si sa va aduceti toti copiii din dotare! Incercati sa nu urcati copiii pe exponate si nici sa incercati sa ajungeti cu masina pana la intrare. Arata lipsa de respect pentru ceilalti vizitatori din prezent si viitor( ca sa nu spun ca e lipsa de maniere, chiar daca esti cu SUV-ul)! Incercati sa nu va pierdeti in facut doar poze si sa bifati poza la fiecare exponat. Cred ca mai important e sa povestitI cu copiii.

Daca va planificati o mini vacanta sau vacanta in zona aveti de unde sa alegeti ca si cazare. Exista si o rezervatie de ursi la Zarnesti, ursi salvati. Nu aveti indicatoare dar nu  e complicat de ajuns. Tot in zona aveti Plaiul Foii cu multe pensiuni( zona foarte buna pentru MTB si plimbari cu bicicleta dupa cum am vazut ca visa Sportivul familiei). Noi am descoperit Popasul Craiului unde am mancat foarte bine, aveau limonade cu siropuri de soc, salcam si brad( facute de ei). Au si un loc de joaca si caluti( echitatie).

Alte pareri: Bogdana, Mara

relucalotaphotography-041

relucalotaphotography-090

0 comments on Cum a fost la Dino Parc Rasnov?

Lasă un răspuns