Saptamana trecuta am avut un program destul de incarcat. Printre drumuri am ajuns si la mult asteptatul curs Tekoneko.
Am inceput modulul exprimarea prin arta. V-am mai povesti ep.1 si ep. 2. Acum la ep.3, Printesa era nerabdatoare sa ajungem si ma tot intreba daca mai avem mult. A intrat fara nici o ezitare. La inceput e mai timida, mai ales daca sunt copii sau persoane necunoscute, dar dupa o perioada se relaxeaza.
Ora de miercuri a fost 1 ora, mai scurta perioada decat la „Atelierul lui Mos Craciun”( 2 ore). Cand a iesit prima reactie a fost: „mai vreau sa stau, de ce am stat asa putin!”
Sincer nu am vazut exact ce a fost la curs, insa acasa in zilele urmatoare, a arata un comportament nou invatat. Adica a imprumutat din experesiile doamnelor si vroia cu mine si cu Furlifus sa jucam un specatacol cu diverse actiuni pe care le-a vazut la curs. Ea coordona si ea ne invata! M-a invatat cu un snur( la curs a fost un elastic cred), sa dansez si sa ma deplasez.
Pentru mine reactiile ei sincere si faptul ca reda ce experimenteaza acolo, imi spune ca sunt de mare succes metodele Tekoneko. Eu sunt chiar incantata ca a inceput sa le imite si pe doamnele de la curs. Au o atitudine foarte buna si in combinatie cu imitatiile educatoarei de la gradinita, fac echipa buna 🙂 !
Redau si feedback de pe platforma geniala pentru parinti : ):
„Astăzi am parcurs lecția Exprimă-te prin mișcare din Modulul de exprimare prin artă în care am experiementat și am dezbătut două mari teme și anume: comunicarea non-verbală, ca mijloc de exprimare pentru persoanele surdo-mute și comunicarea prin dans, ca mijloc de exprimare al trăirilor și emoțiilor. La începutul întâlnirii copiii s-au familiarizat cu câteva semne uzuale pe care oamenii cu deficiențe de auz le folosesc pentru a comunica iar în a doua parte ne-am distrat încercând să ne exprimăm emoțiile și mesajele prin dans folosind și niște benzi elastice. După ce s-a liniștit dansul, copiii au fost provocați să îi facă și pe electroni să se exprime vizibil prin mișcare creând astfel o balerină din baterie, magneți, șurub și sârmă. Ioana s-a dovedit a fi curioasă și aproape surprinsă de lucrurile noi pe care le-a aflat. Dacă inițial atitudinea ei era una rezervată preferând să intre în rolul observatorului, pe parcursul întâlnirii a reușit să se familiarizeze cu mediul de lucru implicându-se activ în lecție. Provocarea de la finalul întâlnirii s-a dovedit a fi cea mai atrăgătoare pentru ea, și-a folosit toate resursele în vederea construirii balerinei dând „. Pe langa text avem si grafice ce arata dezvoltarea copilului pe diverse zone de motricitate si inteligenta emotionala.
Cum sa nu zambesti cand „inveti” despre copilul tau?!
1 Comment on Tekoneko( ep.3): modul exprimarea prin arta