Tekoneko( ep5): Modul de design

Miercurea trecuta am inceput modul de design la Tekoneko.  Am luat Printesa de la gradi si timpul nostru impreuna saptamanal a fost drumul pana la locatia cursului. Ne-am oprit pentru o placinta moldoveneasca si am ajus cu forte noi la Tekoneko.

Printesa a intrat imediat la grupa si s-a straduit din cate am inteles sa fie atenta la explicatiile trainerilor. Au defitint termenul de design thinking și au descoperit  ca „cea mai potrivită metodă pentru îndeplinirea unui proiect este urmărirea unor pași simpli și accesarea resurselor creative. Sarcina provocatoare a fost aceea de a construi o statuie alcătuită dintr-o bucată de lemn, câteva fire de cupru și niște mărgeluțe. Astfel, fiecare și-a creat propria sculptură folosind bormașina pentru a găuri bucățile de lemn și pistolul de lipit pentru a fixa statuia(firele de cupru accesorizate cu mărgeluțe) pe soclu. Ioana a participat activ si a fost foarte atenta la instructiunile explicate. A fost incantată de proiect, a lucrat cu atentie cu bormașina și cu pistolul de lipit. I-a placut sa decoreze statueta si a gasit o modalitate creativa de aranjare a margelelor pe sarma fiind entuziasmata de rezultatul final.”

Ca si feedback de la trainerii dupa curs, a fost ca Printesa s-a familiarizat cu bormasina si pistolul de lipit. Le foloseste cu naturalete, ceea ce la primul curs nu ii era in obicei.  Statuia pe care si-a propus ea sa o faca, era un support pentru margelele mele…. M-a uimit ca stie de exsitenta acestui obiect, noi neavand acasa.

Mai multi copii au iesit dupa curs incantati de ce au facut si exclamand ca mai vor sa stea! La Printesa a devenit normala intrebarea: de ce a durat asa putin!

Ma uitam pe graficele din aplicatia de feedback si la motricitatea fina si grosiera mai avem de munca, insa sunt convinsa ca la cate experiente va avea cu  Tekoneko, rezolva ei problema 🙂 !

 

 

 

 

 

 

2 răspunsuri la „Tekoneko( ep5): Modul de design”

Lasă un răspuns