Am crescut într-o corporație! Am ales să lucrez din facultate și nu m-am simțit niciodata sclavul firmei la care lucram! Oare de ce?

Nu profesez ce am învățat la facultate și nu am avut o strategie clară de la 10 ani despre ce vreau să mă fac. Am ales să muncesc într-o zonă în care m-au dus alegerile pe care le-am făcut.

Până acum corporația a fost pentru mine un lucru bun! Pe lângă mediul de lucru relativ ok, m-a ajutat să mă și dezvolt personal. Sunt multe zone personale, inclusiv blogging-ul, unde anumite cursuri pe care le-am făcut în carierea mea, mă ajută. Mă ajută inclusiv în zona de parenting și a relație de cuplu. Nu voi încerca să vă spun ce nu e ok într-o  corporație: sunt multe articole pe tema aceasta…vreau să vă creionez o altfel de atitudine și poate la anumite beneficii nu v-ați gândit că ar putea exista!.

E drept că lucrez mult cu clienți și nu am experimentat rigoriile unei vieți la birou. Interacțiunea mea cu oamenii, m-a învățat multe dea lungul vremii și aplic în viața personală cititul oamenilor exersat în corporație. Așa mă ajută să iau decizii corecte si rapide, ca de exemplu educatorii copiilor mei, școala copiilor mei, bona copiiilor mei. Surprize mai putine recunosc!

Ce vreau să zic este că pe lângă beneficii evident materiale, a muncii într-o corporație are  și alte avantaje! Da…și ca  orice lucru are și dezavantaje! Pentru mine lista dezavantajelor e mai mică! Vorbesc strict din punctul meu de vedere.

s-corporation

De ce nu mă simt eu sclav pe plantație! Nu mă simt sclav pe plantație pentru că îmi place ce fac, eu ofer timp si nerv firmei în schimbul unor beneficii, sunt costientă de limitările mele și cred că funcționez mai bine în viața personală cu un spate mai sigur, mă ține conectată la toate schimbările globale în cerintele unui angajator, am acces la informatii regionale, globale. Chiar mă gândeam cum o să-mi îndrum copilul spre o carieră? Păi și aici mă ajuta corporatia mă ajută că am acces la cum dorește un angajator global să performeze, văd trendurile pe zece ani, văd unde și cum îsi externealizează resursele și unde își concentrează investițiile, văd un pic mai mult decât dacă aș fi pe cont propiu sau într-o firmă mai mică.

Eu cred că felul în care îți faci munca și felul în care alegi să înveți din orice experiență, ține de atitudinea ta în general față de viață. Nu ține de locul de muncă sau oamnii care te înconjoară!

Și mai cred cu tărie, că dacă înveți să alegi și să-ți asumi alegerile ești cum mai puțin furstrat și cu mai puțin nefericit în ce faci.

Câteva ganduri….

 

Lasă un răspuns