A fost o vreme in viata mea cand cumparam cu regularitate revista Tabu. Acela a fost apogeul „abonarii” mele la reviste glossy.

Am inceput timid in adolescenta, mai citeam sa invat diferse lucruri, insa pe la vreo 20 de ani le consideream prea pline de reclame si lipsite de informatii reale. Tabu la inceput era ceva diferit fata de restul revistelor, mai iesita din tipare. Ma enervau la culme revistele ce promovau produse pentru care o cititoare medie trebuia sa faca un efort financiar sa-l cumpere sau de cele mai multe ori putea sa viseze doar. Insa mare e parvenirea romanului… Dupa ce m-am mai compt la minte, mi-am dat seama ca pot cheltui banii si in alt fel. Pentru moda si barfa exista si site-uri online. Pentru sfaturi de beauty, aici cred ca o cultura generala si putina minte te ajuta mai mult decat o revista ce iti induce un anumit produs.

index

Asa ca de multi ani nu am mai cumparat o revista glossy. Mai intru in contact cu ele in salile de asteptare de la medic. Cum nu am fost la medic de vreun an, am ramas in urma cu trendul in revistele glossy :).

Saptamana acesta am fost pentru controalele uzuale si am consumat vreo doua reviste glossy.  Clinica unde merg eu e „aprivizionata” destul de bine cu astfel de reviste. Am fost surprinsa sa vad spre finalul revistei un capitol dedicat intelegeri barbatilor sau „sfaturi pentru barbati”… adica ori femeia a inceput sa vrea sa-si inteleaga mai bine aproapele ori barbati au inceput sa mai cumpere si ei astfel de reviste :).

Deci e un trend? Acum cine credeti ca scriau articolele cu tematica barbateasca : tot femei! Pai ce facem… eu ma gandeam ca voi gasi articole scrise de barbati daca tot vrem sa-i intelegem.

In alta oride de idei, citeam un articol online despre cum vedeTEle in U.K au inceput sa se implice in explicarea consumatorului, ca pozele din astfel de reviste sunt lucrate si nu expun realitatea. Ma gandeam ca sunt multi adolescenti ce din lipsa de incredere in sine( lacuna lipsei parintilor in educatie in timpurile noastre) pot fi  afectati de ce vad in reviste…si uite asa ajungi sa ai un copil cu multe complexe si nu stii de unde.

Sa nu mai vorbim ca toate vedetele se „lucreaza” in pictoriale si cand mai scapa vreo poza naturala si accea e o minciuna pentru ca ori folosesc fond de ten, oric folosesc un pic de photoshop, ori un pic de trucuri luminoase.

Eu spre sa reusesc sa-mi invat copilul ca poate consuma astfel de reviste si informatii doar daca vrea si doar ca „snacks-uri”, ca sa ma exprim delicat 🙂

P.S Sper ca nu credeati ca ma apuc sa va fac review-uri la numerele recente ale revistelor?!

0 comments on Reviste glossy

Lasă un răspuns