Sambata am participat la conferinta „Fiii bine cu tine”, editia a 2-a, organizata de Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei( la Facultatea de Psihologie și Științele Educației).  Din pacate nu am putut sta foarte mult, dar pot spune ca ideea lor  de ai  pune fata in fata pe cei 9  psihologi si psihoterapeuti experimentati cu noi, oamenii cu nevoi, este minuntata.

In general cred ca trebuie sa fi foarte atent la ce dai banii cand vine vorba de conferinte, pentru ca sunt multe fara consistenta dar cu „mari specialisti”. Insa „Fii bine cu tine” chiar merita si este si foarte eficienta  pentru psihicul tau, daca ai deschiderea sa asculti, sa inveti si sa vrei sa iei contact si Eul tau.

Uitandu-ma in sala erau foarte multi participanti tineri, ceea ce m-a bucurat.  S-a discutat despre cum am putea trece peste traumele mici sau mari din viata noastra intr-un mod cat mai constructiv, cum sa ne autoeducam  sa facem fata adversitatilor.  Bineinteles acolo unde nu putem singuri trebui sa apelam la specialisti, la terapeuti :). Lucru foarte adevarat insa destul de putin constientizat de societatea noastra.

Managementul costient al fricililor, traumelor, frustratilor noastre, ajuta la educarea copilului nostru si la nu a transmite generatiilor viitoare aceleasi probleme. Se pare ca primi ani de viata sunt foarte importanti in creionarea viitorului adult  si al profilului sa psihic.  Acum eu pot spune din propie experienta ca Dra Pinguin m-a ajutat sa-mi repar cateva traume din copilarie, sa mi le explic; m-a ajutat de asemenea sa constientizez anumite probleme pe care  le aveam si sursa lor. Astfel incerc sa nu le transmit mai departe. Orice parinte poate face acest lucru, trebuie doar sa vrea si sa fie deschis fata de el/ea.

Uneori avem exemple in jurul nostru prin care parintele se intreaba cu ce a gresit in educatia copilului de a ajuns intr-un anumit mod…Hello! Cat te-a preocupat dezvoltarea lui emotionala, cat ai costientizat ce transmiti mai departe…undeva ai gresit!

Va spun… minunata conferinta!!! Multumesc organizatorilor pentru invitatie.

Acum si o recomandare: daca  sunteti mult prea atenti la locul vostru in societatea mondena, daca vorbiti prea mult pe la spate, daca postati albume cu copii, vacantele voastre, etc pe FB, daca cel mai importqant lucru zilnic este sa va aranjati, daca iesiti cu prieteni si deschideti de minim 3 ori pagina personala de FB, daca ardeti de nerabdare sa va tag-uti intr-o anumita locatie,  etc… cautati un specialist sa va ajute. Nu glumesc! Reflectati si cautati sursa :)!

P.S Pe acesta calea doresc sa multumesc „psihologului” de serviciu din familie care m-a ajutat  sa  inteleg mai multe despre persoana mea. 🙂

0 comments on Fii bine cu tine

Lasă un răspuns