Momente de liniste, soare si zimbri

Sarbatorile de Paste mi-au adus prilejul sa ma bucur un pic de lumea reala si de momentele frumoase din familie. In ultimile 2 saptamanii am avut ocazia sa mai dau nas in nas cu crampeie din viata coditiana, iesind din bula mea de munca-masina-casa.
In rol de pieton am observat ca semafoarele de pe noua artera Buzesti-Berzei-Uranus scot un sunet cand sunt pe verde. Initial nu am stiu ce inseamna, am zis ca trece ambulanta-evident daca circul mai mult cu masina uit sa  ma comport ca un pieton :). Dupa doua semafoare m-am luminat, sunetul anunta culoarea verde pentru persoanele care au probleme cu vederea!

Asteptand la semafor, doua doamne in varsta, cochete, cu plasa la purtator discutau aprins despre cum l-au arestat pe Mazare.  Mai merg cativa zeci de metri, copii la gimnaziu cu tigari in mana se imbranceau pe strada. De cate ori vad  astfel e exemple ma apuca o panica referitor la copila mea.

Ajung  la metrou, lume agitata, grabita se imbulzea la scara rulanta. Nimeni nu se imbulzea la scarile normale…de ce sa faca un pic de efort mai bine asteapta.

A venit si Saptamana Mare, datorita faptului ca Dra Vorbareata a fost bolnava cu restrictie de a iesi din casa am decis ca anul acesta sa stam pe acasa, fara prea multe drumuri. Mi-a lipsit Tulcea de Paste, insa vom ajunge cu siguranta saptamaniile urmatoare la concursurile lui tati de bicicleta si noroi :). Am petrecut cateva momente frumoase cu copilul meu care a vopsit oua cu manutele ei mici, dupa ce mami le-a fiert( tradus le-a „colorat”).

Cum am fost singuri acasa, toti cei dragi avand alte planuri am iesit singurei in parc cu cadoul Iepurasului. Bineinteles ca am fost echipate :).

20140420_145425_resized

Am fost in parc la Mogosoaia. Mie personal imi place ca e drept si ma pot da cu rolele si nu vad foarte multe snobisme. De data acesta a fost cam aglomerat si mi se cam facuse dor de snobismele Herastraului :). De obicei cand am mai fost parc  era mai linistit.

A doua zi de Paste, am fost la plimbare pana la munte la vizitat de zimbri.  Stiti ca se fac eforturi pentru repopularea teritoriului tarii cu zimbri. Avem cateva rezevatii cu zimbri iar cea mai aproape cred de Bucuresti, este la Vama Buzaului, jud Brasov, undeva la 170 km.

2014-04-21 14.47.55

2014-04-21 14.30.14

2014-04-21 14.51.51
Caprioara in Zimbrarie

„Rezervatia de zimbrii de la Vama Buzaului este cea de a patra rezervaţie de zimbri din România si a luat fiinta în urma unui proiect de dezvoltare turistică a zonei, susţinut de Consiliul Judeţean Braşov, Agenţia De Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov şi primăriile din Prejmer şi Vama Buzăului.

Rezervatia a avut initial un numar de cinci exemplare aduse din Austria, Italia si Elvetia, iar in prezent numarul acestora a crescut la unsprezece. Cele cinci animale aduse initial la Vama Buzaului au reprezentat o donaţie a preşedintelui Organizaţiei Europene a Zimbrilor, Wanda Oleg, după ce reprezentanţii ADDJBv au contactat mai mulţi crescători de zimbri din Europa pentru a găsi cele mai bune oferte de achiziţionare a exemplarelor.

Zimbrii de la Vama Buzaului au la dispoziţie o suprafaţă împrejmuită de zece hectare de pădure. Rezervaţia „Valea Zimbrilor” beneficiază însă de o suprafaţă totală de 92 de hectare, respectiv 80 de hectare de păşune aparţinând comunei Prejmer şi 10 de păşune şi două de pepinieră, aflate în posesia comunei Vama Buzăului.

Localizare: Satul Acris, comuna Vama Buzaului, judetul Brasov; Suprafata rezervatiei: 100 ha din care 80 ha padure, 20 ha pasune

Cum ajungi la Rezervatia naturala „Valea Zimbrior”: Pe drumul national 10 Brasov – Buzau in orasul Intorsura Buzaului sat Bradet schimbati directia catre Vama Buzaului pe drumul judetean 103A. La iesirea din localitatea Acris pe partea stanga se afla Rezervatia naturala „Valea Zimbrior” ” Detalii mai multe aici.

A fost foarte frumos, inconjori la pas „tarcul” de 10 ha, mai stai un pic in natura, mai vezi o caprioara si un cerb pe langa zimbrii. Zimbrii sunt impunatori si ii poti vedea in apropierea gardului chiar. Un pic sa se dea spre tine si imediat iti  trece de facut poze. A fost o alegere foarte buna, mai ales ca prefer astfer de iesiri, decat gradina zoologica unde din principiu nu vrea sa dau bani sa vad animale chinuite.

Pe drum am cantat, Dra Vorbareata are deja un repertoriu, am batut din palme si ne-am amuzat.
„Bai mamuta, mami esti o mamuta!”

” Si cine mai e maimuta!”

„Tati e o mamuta! Este multe mamute!”

„Mamuta”=maimuta=alint

Drumul spre intoarcere a fost mai lung pentru am mers pe drumul Buzau-Urziceni-Casa, considerand ca va fi mai liber decat cel Casa-Brasov. A fost liber, foarte frumoasa Valea Buzaului, trebuie sa ne intoarcem mai ales ca ma descoperit o pensiune foarte draguta, in mijlocul padurii si fara pic de semnal GSM: Cabana Hartagu, tot la recomandarea Cartitei. Insa drumul nu a fost cu peripetii, mai ales daca vrei sa o iei pe scurtatura spre casa: Urziceni-Fierbinti- Casa, nu mai ai baterii la telefoane si dupa ce intri in Muntenia Land( jud Ialomita) indicatoarele nu exista sau sunt sterse. Noroc cu Google Earth si un pic de baterie telefon pentru indicatii remote :).

Intr-un final m-am bucurat de liniste, copil, SOARE( la cate ploaie a fost!), zimbri. Sa vedem cum ne descurcat la  intoarcerea la cresa dupa doua saptamanii :).

Hristos a Inviat!

 

 

 

 

 

0 răspunsuri la „Momente de liniste, soare si zimbri”

Lasă un răspuns