Am avut placerea si onoarea sa fiu invitata la Gala Pampers Unicef de anul acesta. S-au implinit 10 ani de parteneriat, avand o singura dorinta: eliminarea tenatosului matern si neonatal. „Tetanosul matern și neonatal (TMN) afectează familiile din unele dintre cele mai sarace zone din lume si apare atunci când nou-născuții sunt infectați ca rezultat direct al practicilor neigienice la naștere, precum tăierea cordonului ombilical cu instrumente nesterilizate. Odată ce tetanosul neonatal a fost contactat nu există niciun tratament, astfel că TMN încă revendică viețile a 49.000 de nou-născuți în fiecare an. Cu alte cuvinte, la fiecare 11 minute, un bebeluș își pierde viața.

Am fost foarte bucuroasa sa aflu ca am contribuit si eu cumva  la indeplinirea acestei dorinte: 1 pachet= 1 vaccin.  Am ascultat experientele persoanelor care au participat la campaniile Unicef in tarile sarace si m-am emotionat, m-au napadit un pic si lacrimile la imaginea parintilor ce si-au pierdut si 5 copii din cauza nevaccinarii din diverse motive: lipsa structura medicala, traditie stupida ce spune ca intra sprititele rele in copil daca il duci la doctor, lipsa informatie etc.

Dragilor, exista tari unde vaccinul este un lux si mortalitatea infantila  ajunge la procente neimaginabile de catre noi! Exista mame care se lupta cu familia si tara in care traiesc, sa aiba sansa ca al lor copil sa supravietuiasca!

Campania de care vorbesc mai sus , chiar are suflet si chiar are  un impact! „Anul acesta, Madagascar se alătură țărilor în care Pampers® oferă fonduri pentru eliminarea tetanosului matern și neonatal. Cu toate acestea, încă mai sunt 21 de țări în care boala rămâne o amenințare. Prin continuarea campaniei „1 pachet = 1 vaccin”, finanțarea Pampers sprijină activitățile de vaccinare în 21 de țări și activitățile UNICEF alături de partenerii implicați în efortul de eliminare. Acest efort presupune negocieri cu autoritățile și parteneriate cu organizațiile care lucrează pe teren pentru a extinde accesul la vaccinul salvator.”

„Cum putem ajuta?

Pentru fiecare pachet de Pampers® New Baby-Dry și Pampers® Active Baby-Dry achiziționat în perioada 1 Octombrie- 31 Decembrie 2015, Procter & Gamble susține UNICEF în lupta împotriva tetanosului neonatal cu 0.07 dolari/ 0.056 euro. Această sumă acoperă costul unui vaccin antitetanos sau costul livrării lui. UNICEF nu endorsează niciun brand sau produs.”

A fost un eveniment foarte frumos si plin de emotie,  unde am  fost impreutna cu Printesa. Am avut placerea sa-i asculatam si pe copiii de la Allegreto. Le multumesc pentru invitatie organizatorilor si le ofer tot respectul meu pentru ca am inteles si eu pe langa alte lucruri si cam ce inseamna un efort logistic pentru a invita un cor de copii la un eveniment ce are loc seara. :)!

Cristina Stanciulescu Bogdana Rusescu Andreea Marin Tanta Nedelcu Despina Andrei (2)

Ana (1)

corul Allegretto

 

Lasă un răspuns