Scutece

Eu sunt destul de conservatoare cu lucrurile pe care le folosesc. Dacă ceva funcţionează, nu schimb. Încerc şi alte lucruri/produse, atunci când consider că ce folosesc nu mă mai ajută sau am eu impresia că raportul calitate/preţ este mai bun( şi atunci mai întâi testez). Sau poate nu sunt prea influenţată de marketing :)!

La capitolul scutece am ales să le folosesc pe cele de unică folosinţă.  Nu sunt chiar ecologice dar la  primul copil am zis că aş vrea totuşi să mă bucur de această invenţie. Poate la al doilea copil( să ne ajute Dumnezeu!), vom folosi scutecele refolosibile.

La început am folosit gama Premiun Care de la Pampers. Am fost mulţumită de nivelul de absorbţie. Am început cu această gamă pentru că primisem cadou vreo 5-6 pachete mari la naşterea Ioanei. Am folosit această gamă până la 6 luni, când am zis eu că ar trebui să încerc şi gama Active Baby tot de la acelaşi producător, pentru că începeam să fim mai active iar scaunele nu mai erau aşa de moi ca să necesite o super absorbţie. Scutecele vin pe mărimi, eu schimbam mărimea când observam că nu e chiar aşa de lejer scutecul pe corp după prins. Schimbam mărimea înainte să ajungem la greutatea maximă recomandată de producător, cam cu vreo 2 kg să ( ex: marimea 2 este pentru 4-9 kg, eu pe la 7kg folosesc mărimea 4). Ştiu că e banal ce explic eu aici cu mărimile, dar am citit pe un blog al unei mămici din U.K(cred), că ea şi-a dat seama că trebuie schimbată mărimea la scutec, când într-o zi la schimbarea scutecului a observat cristalele de gel absorbant ieşite şi s-a speriat, crezând că copilul ei le-a produs. Apoi uitându-se pe „google” a văzut că se întâmplă acest lucru când scutecul nu mai face faţă şi stratul de protecţie se distruge de la umezeală. S-a linişti, şi-a schimbat mărimea scutecelor( copilul avea 3 luni şi purta marime de nou născut)… aşa că am zis că poate e necesar o menţiune.  Oricum:  se  simte şi la mână o mărime mai mică, când îl pui tragi parcă de cele doua benzi un pic mai tare; iar eu zic că dă pe afară mai des când e prea mică marimea.

Acum la 9 luni, pentru că copilul este mult mai activ, nu mai stă locului prea mult la schimbarea scutecului, am început să avem ceva iritaţii, am zis că poate ar fi bine să încerc şi alt brand. Mai ales că mi se părea că nu absoarbe aşa cum ar trebui. Şi am hotarât să încerc marca Libero. Dintr-un noroc, fară să vreau, am luat gama Up&Go. Practic nişte chiloţei de unică folosinţă. Materialul mi s-a părut de la început ceva mai bun ca şi anteriorul brand, parcă nu se simt la mână cristalele de gel absorbant( la Active Baby, se simt), sunt foarte uşor de pus( un mare plus în această etapă a dezvoltării copilului). După vreo doua zile de folosire, au dispărut iritaţiile. Cred că ar trebui totuşi să-i schimb mărimea de la 4 la 5, pentru că îi ramân mici urme de elastic la burtică.

Este o diferenţă de preţ( în jur de 2 ron) dar merită. Am văzut că existau şi branduri mai ieftine de scutece dar nu le-am testat şi parcă nu aş risca la tipul acesta de produs, dacă pot. Cred, că este aceiaşi situaţie ca şi  la absorbantele noastre: fac cât dai pe ele şi contează să te simţi „uscată” :).

Ca şi serveţele umede, noi le folosim destul de rar, doar când suntem plecaţi şi nu ne putem spală. Eu am reţinut de la maternitate şi cursul de puericultură, că nu sunt bune pentru funduleţul bebeluşului( folosire intensă) chiar dacă sunt comode. Se irită foarte repede un nou născut de la ele şi substanţele chimice pe care le conţin intră repede în pielea lor imatură.

Cam atât despre noi 🙂 Voi ce experinţe aveţi?

Mentionez că acest articol nu este unul plătit. Este pur, experinenţă mea personală, fară alte influenţe sau sugestii.

Pozele le-am luat de aici şi aici.

0 răspunsuri la „Scutece”

  1. Am incercat si noi cateva brand-uri de scutece si am ramas la pampers. Vav de chiloteii de unica folosinta, pot spune ca nu mi-au placut deloc ( mi se par imcomozi, greu de imbracat…I’ll strangeau la picioruse, si tot asa…)
    Va pupam!

      1. Noi o sa ne reinoim cardul de membru la un magazin en-gros de aici unde cumperi chestii in catitati mari la preturi mai ok. Stii tu, ca alea de unde de obicei cumparau numai comerciantii, numai ca asta este deschis publicului in general, daca te faci membru cu 100 $ pe an abonamentul. Vand baxuri de scutece la cantitati mari si daca facem socoteala ne scoatem mai ieftin oleaca decat la magazin normal. 🙂
        Cat despre brand-uri, pretinele mele sunt impartite in doua tabere „Pampers moms” si „Huggies moms”. Fiecare imi impartaseste din propriile experiente, dar eu cred ca trebuie sa vad singura care e mai bun pentru mine, nu ? Poate gasesc ceva care nu e neaparat de la firmele astea doua. Cine stie…

Lasă un răspuns