Am preluat o leapsa existenţială de la Anarkali. Un exerciţiu pentru mine, o persoană ce a devenit prea practică(scriem despre asta într-un post viitor).  Apropo, istoria pseudonimului ei, este foarte frumoasă şi interesantă(link aici). Multumesc Anna pentru idee! Link-ul articolului original aici.

1. Crezi in supranatural ? Ce fel de supranatural ? Fantome, bantuiri, poltergeist, posesii demonice, blesteme, ocult, vrajitorie, clarvazatori, medium-uri, psychics, miracole, minuni ?

Cred în miracole, telepatie energetică şi lucruri pe care nu le cunoştem în deajuns şi le explicăm ca supranatural.

2. Crezi ca omul cand se naste este ca o panza de pictat, goala, pe care totul se imprima mai tarziu, inclusiv good and evil, sau ca suntem nascuti cu predispozitie sau predestinati spre cele doua ? Pe scurt, ne nastem cu natura fiecaruia sau o cultivam, dobandim ?

Ne naştem undeva la mijloc. Avem anumite linii trase, ce devenim ţine de experienţa şi educaţia noastră. Cum de ex spunea Neagu Djuvara: ” Ambiţios te naşti. nu devii.”

3. Daca ai avea ocazia doar o singura data si pentru scurt timp, sa calatoresti in timp doar ca observator, ce ai alege, trecutul sau viitorul ?

Viitorul

4. Daca tehnologia si medicina va avansa in asa masura incat media de viata umana va fi considerabil mai mare decat in prezent, dublu sau chiar mai mult, sa spunem, ce opinie ai despre acest lucru si anume sa traiesti intr-o asemenea era ?

Nu ştiu dacă aş vrea. Poate ar fi ok dacă m-aş naşte într-o asemenea lume. Mie teamă că acum nu sunt „educată psihic” pentru un „termen de valabilitate” dublu.

5. Daca ai avea de ales intre un an de continua zi sau un an de continua noapte, ce ai alege ?

Un an de continuă zi. Eu dorm oricum 🙂 

6. Ce crezi despre Spatiu, aka Univers, aka Cosmos  ? Stim ca este plin de galaxii, sisteme solare, stele, planete, nebule, etc dar crezi ca inafara de astea mai e ceva ce noi nu stim ? Viata spre exemplu, in orice forma. Sau crezi ca suntem singurii ?

Sigur nu suntem siguri. Încerc să nu mă gândesc prea mult la acest lucru, pentru că mă panichez.

7. Daca ai avea ocazia sa traiesti o zi (24 de ore) literalmente in persoana altcuiva, pe cine ai alege : un gay sau lesbi, o persoana de alta rasa, culoare, etnie, o persoana de alta religie, de sex opus, o persoana mai tanara sau mai in varsta ?

O persoană mai în vârstă. M-ar ajuta să aflu ce să nu greşesc şi să mă pregătesc pentru ce urmează.

8. Daca ti-ar fi oferita o putere supranaturala (de natura fizica sau mentala) ce ai alege  si de ce ?

De natură mentală, telepatică. Pentru că aş afla multe lucruri ce mă pot ajuta.

9. De ce ti-e teama mai mult, de ceea ce nu cunosti si nu intelegi, de ceea ce cunosti dar nu intelegi, de ceea ce cunosti si intelegi dar nu poti controla sau schimba ?

De ceea ce nu înteleg şi nu pot controla.

10. Daca te-ai afla vreodata intr-un scenariu gen Matrix, numai ca real, si ti s-ar oferi pastila albastra despre care ti se spune ca odata ce o iei vei afla lucruri pe care nu ti le puteai imagina vreodata, lucruri despre absoolut orice in univers, dar ca odata aleasa acea cale, indiferent de consecinte nu mai exista drum de intors inapoi, sau ti s-ar oferi pastila rosie prin care vei fi transformat intr-o persoana care va avea o viata foarte buna, lunga, imbelsugata, fericita, dar nu va sti niciodata nimic si va trai doar cu curiozitatea si intrebarile existentiale, universale, ce ati alege ?

Pe cea roşie, cred. Informaţia vine cu suferinţă şi nu ştiu dacă partila albastră mă face şi destul de puternică să rezist.

0 comments on Intrebari existentiale(leapsa)

   • E voie sa servesti max 2 cesti de cafea pe zi sau daca chiar nu vrei cofeina deloc, bea decafeinizata. Eu sunt moarta dupa cafea si in timpul sarcinii parca am poftit cafea si mai mult. Am facut o rutina si anume, dimineata imi beau cafeaua normala, iar pe parcursul zilei daca mi-e pofta, beau decaf.
    Apropo, cate saptamani sau luni ai. 🙂

    • Da, ştiu că am voie puţin, dar a mea cum beau devine agitată( mai ale în primele trei luni de viaţă). Mai beau o gură când mă doare rău capul sau sunt mai mult decât zombi, dar rar.
     Nu sunt acum însărcinată :). Nu mai beau cafea normal din aprilie 2011 🙂

Lasă un răspuns