Saptamana trecuta am fost invitata la premiera spectacolului pentru copii „ Noddy” la Teatrul Ion Creanga.

„Noddy, celebrul personaj de poveste al desenelor animate din anii ’50, poposește în Oraşul Jucăriilor, acolo unde singurele limite permise sunt cele ale imaginaţiei, iar nepoftiţi sunt doar cei care şi-au neglijat dreptul la visare. Transformând scena Teatrului Ion Creangă în terenul de joacă al unei fantezii muzicale, în care vom recunoaște melodii Beatles şi spiritul ”flower-power”, spectacolul Noddy propune un firesc al imaginarului, în care realitatea concretă, a regulilor sociale, se contopeşte cu născocirile pline de viaţă ale minţii unui copil-păpuşă care-şi permite să(-şi) inventeze lumea după propriul plac.

Noddy_1

Adaptarea este realizata de David Wood, dupa Enid Blyton, regia artistica este semnata de Attila Vizauer si scenografia gandita de Viaceslav Vutcariov. Distributia este exclusiv feminina, fapt absolut inedit pe scena teatrului pentru copii: Camelia Andrita, Alexandrina Halic, Julieana Draghici, Ani Cretu, Mihaela Betiu, Nicoleta Rusu, Maria Taran, Cerasela Popescu, Vera Linguraru, Marioara Sterian, Marcela Andrei, Mirela Busuioc, Iuliana Costiniu, Marina Secasiu.”

img288lng3_2

Cum spectacolul este recomandat copiilor de peste 5 ani, m-am gandit sa-mi trimit „agentii S.I.I( Serviciul Informatic Ingerasii)”  Stefania si  Costin.

Iata si „raportul” lor:

Parerea Stefaniei(5ani jumate):
Piesa a fost impresionanta, dar cei rai, cei colorati au fost foarte rai.

Parerea lui Costin (4 si 3 luni):
Mai vreau sa o vad.

Parerea parintilor:

Ne-a facut placere sa ne reintalnim cu actori cunoscuti din copilaria noastra. A fost o piesa care a reusit sa atraga copiii si mie(mama) personal mi-au placut pastilutele de povete si invataminte. Din pacate, copiii nostri, poate si datorita varstei, n-au retinut sau inteles decat ca banii sunt pt cumparaturi, prietenia inseamna sa-ti faci prieteni cu care te joci :). Altfel, a fost un moment de familie mult apreciat de toti patru.

img286lng3_2

img285lng3_2

Eu una ma bucur ca avem astfel de spectacole pentru copii. Uitandu-ma pe brosura pe care mi-au adus-o , mi s-a facut dor de copilarie si de oamenii ce mi-au infrumusetat-o, inclusiv actorii din piese de teatru pentru copii. Abia astept sa creasca Ioana mai mare sa se poata bucura si ea de astfel de spectacole.  Si bineinteles si mami sa reinvete sa fie copil :)!

Multumesc in numele meu si al „agentilor” pentru invitatie, organizatorilor.

Deci  mai avem inca o alternativa la „plimbarea prin mall” a copiilor! Una mult mai educativa si distractiva zic eu! 🙂

Sursa foto

0 comments on Noddy-Teatrul Ion Creanga

Lasă un răspuns