Zilele trecute am fost invitata la o premiera inedita: schitele lui Caragiale reunite intr-un  spectacol la Teatrul Ion Creanga. Le multumesc frumos organizatorilor, sunt foarte draguti! Afis_Teatrul_Ion_Creanga___Mofturi

De la inceput am stiut ca este un spectacol foarte bun, garantat de regizoarea Chris Simion

Cum spectacolul era recomandat copiilor cu varsta peste 8 ani, mi-am trimis agentii S.I.I( Serviciul Informatic Ingerasii), de acesta data: Matei, Maty si Tamara 🙂

Parerea lui Matei( 8 ani, cls a 2-a):

 Piesa de teatru mi s-a parut foarte frumoasa si foarte amuzanta. Toti actorii mi-au placut: haiosi, distractivi si chiar “nervosi” din cand in cand. Cel mai mult mi-a placut “Pedagog de scoala noua” pentru ca este o piesa noua pentru mine si pentru ca a fost haioasa si distractiva si o sa citesc povestea acasa.

 Parerea lui Maty (7 ani, cls 1-a):

Mi-a placut foarte mult, mai ales Dl Goe in tren cand i-a zburat palaria. Actorii au fost haiosi si am ras foarte mult.

 Parerea Tamarei(( 8 ani, cls a 2-a):

Mie mi-a placut cel mai mult “ Vizita”, pentru ca nu o stiam, dar o sa citesc povestirea acasa. Actorii au interpretat foarte bine rolurile si mai vreau sa mai merg si la alte piese de teatru

 Parerea lui Marius(tatal):

O piesa foarte bine aleasa pentru copii mai mari de 8 ani, mai ales pentru cei din clasa a 2-a au ca si lecturi obligatorii nuvele si schite din I. L. Caragiale, iar copii au reusit sa identifice personajele din schite sau, si mai bine, sa-i faca sa citeasca si alte schite de Caragiale.

 Le  multumesc agentilor mei si sper sa ma mai ajute si alta data :)!

Detaliile programului la http://www.teatrulioncreanga.ro/

Mai jos avem si detaliile oficiale ale premierei:

Dorind să promoveze tinerii regizori în lumea teatrului pentru copii, Teatrul Ion Creangă s-a adresat, pentru realizarea acestei premiere, lui Chris Simion, regizor binecunoscut publicului de teatru pentru montările sale, pe scene dintre cele mai prestigioase. Din distribuţie fac parte actorii: Alexandrina Halic, Cristian Irimia, Mihai Verbiţchi, Miruna Ionescu, Cristina Casiani, Cerasela Popescu, Ilinca Atanasiu, Voicu Hetel, Cristian Creţu, Marius Nănău, Oliviu Cristian Bughiu.

“Este un spectacol dedicat maestrului Cornel Todea, care a fost prezent în momente importante din cariera mea. Dacă nu exista propunerea dânsului și a domnului Ioan Gârmacea, nu aș fi îndrăznit niciodată să îl montez. Aveam în minte cu totul alte titluri pe care mi-aș fi dorit să le montez pentru copii. Cât despre Caragiale, mi-era o frică groaznică de el. Am acceptat propunerea din ambiție și din convingerea că atunci când ceva pare imposibil, e clar că are toate șansele să iasă bun.” declară Chris Simion, regizor.

Reprezentaţia, cu un scenariu realizat după binecunoscutele schiţe scrise de Ion Luca Caragiale, este dedicată celor cu vârsta de peste 8 ani și oferă o imagine realistă a societăţii româneşti, plină de umor și pe înțelesul copiilor. Inedit pe scena teatrului pentru copii este faptul că Ionel, D-l Goe şi elevii excentricului pedagog Mariu Chicoş Rostogan se întâlnesc cu toţii într-un decor multifuncţional, care anulează limitele dintre scenă şi sală. Proiecţiile multimedia şi efectele speciale de tot soiul își găsesc, cu uşurinţă, locul printre poveştile cu joben ale secolului XIX și fac deliciul copiilor, dar și al părinților.

Totodată, cu ocazia premierei, Teatrul Ion Creangă a inițiat o colaborare cu Universitatea Națională de Arte din București și i-a rugat pe studenții Departamentului de Grafică să vină cu propuneri de afiș pentru spectacolul „D-l Goe, Vizită, Pedagog de școală nouă – Mofturi”. Au fost selectate peste 10 variante grafice, care vor fi expuse în foyerul teatrului, Sala Rapsodia de pe str. Lipscani, nr. 53, cu ocazia evenimentului de miercuri seară.

D-l Goe, Ionel și elevii neastâmpărați ai pedagogului de scoala nouă vă așteaptă să le fiți colegi de „bancă” la Teatrul Ion Creangă!

Lasă un răspuns