Dragilor,

Datorita unui om ce a ales sa nu stea deoparte Cosmin Dragoi, am aflat de un caz al unei mame si a fetitei ei de 3 ani:

Redau mesajul lui Cosmin de pe Facebook:

„Poveste de pranz: acum 2 saptamani am gasit pe banca in fata blocului, pe la ora 12:30 noaptea (!!!), o femeie cu o fetita in brate. Erau curate, fetita are 3 ani, si dormea linistita pe pieptul maica’sii.
Le-am intrebat ce e cu ele pe banca la ora aia, de ce sunt acolo. Femeia mi-a spus ca nu au unde sa se duca, stateau in gazda in Pantelimon, si proprietara le-a dat afara de dimineata, pt ca nu mai aveau bani sa plateasca chiria. Iar la mine la bloc au ajuns cu tramvaiul – nestiind unde sa se duca, s-au plimbat cu tramvaiul toata ziua, pana s-a retras la depou, si le-a dat jos.
N-am stiut ce sa fac cu ele, nu puteam sa le lasam acolo, si sincer sa fiu am vazut-o pe fiica’mea in fetita aia – se prinde de mine cu mainile de gat si picioarele in jurul corpului exact cum dormea Roberta (asa o cheama pe fetita) pe pieptul maica’sii. Asa ca le-am urcat in casa, le-am culcat la noi, si am lasat sa treaca noaptea ca sa gasim solutii a doua zi.
Solutia pe care o putem gasi e urmatoarea: ele pot primi de la primarie 900 lei pe luna pentru chirie, cu conditia sa aiba contract de inchiriere inregistrat la primarie. Asadar, trebuie sa gasim pe cineva care sa fie dispus sa le inchirieze un spatiu de locuit (o camera, o garsoniera, orice), in acesti 900 lei, care sa includa si utilitati si impozit, si sa le faca contract de inchiriere inregistrat la primarie. Mai mult, banii ii va primi cam dupa 3 saptamani, dupa ce isi depun ele dosarul la primarie si primesc la randul lor banutii.
Nu e ceva simplu de cerut, dar eu unul nu mai pot sa invoc scuze de genul: nu e treaba mea, si-a facut-o cu mana ei, sa se ocupe cei abilitati etc. Daca toti stam indiferenti, nimeni nu mai primeste nici macar o mana de ajutor.
Asa ca hai sa gasim un adapost pentru Roberta, sa n-o lasam sa doarma pe banci, asa cum am gasit-o eu. Ce nu v-am spus e ca fetita are 3 ani si inca nu vorbeste, foloseste Pampers si merge cu dificultate.”

1230027_10151901479418919_1389544452_n

Cred cu tarie ca putem face ceva pentru ajuta aceasta familie, important este sa alegem sa nu stam deoparte. In acest moment am inteles ca au gasit o locuinta, hainute pentru Roberta, insa nu au mai nimic in casa si fetita are nevoie de un ajutor specializat.

Asa ca orice lucrur care credeti ca il puteti oferi acestei familii ar fi de mare ajutor acum. Sa le dam o mana de ajutor sa aiba de unde sa porteasca mai optimisti: lucruri, banii -orice este bine venit inclusiv share-urile.

Urgent in acest moment este gasirea unui centru de recuperare mintala pentru Roberta ce sa nu implice costuri.

Pentru cei ce vor sa ajute puteti sa-mi lasati un mesaj la  cosmin.dragoi@gmail.com,,ana.babymanager@gmail.com.

Donatii in RON la RO86BTRL04601201G68631XX, deschis la Banca Transilvania, pe numele Cosmin Dragoi

Va multumesc celor ce aleg sa actioneze! 🙂

Lasă un răspuns