Dragilor,

Va cer ajutorul pentru un caz umaniat ceva mai vesel :). Din octombrie incerc sa ajut o studenta sa suprevietuiasca in Bucuresti. O vom numi L. si mi-a fost recomandata de o profesoara din familie din Galati.

Cu totii sau majoritatea :), am trecut prin diverse clipe mai putin bune in studentia noastra. Am trecut peste ele probabil si cu un pic de ajutor.

L. este in primul an, vine dintr-o familie saraca cu problemele obisnuite ale societatii romanesti. In Galati locuiau 4 persoane intr-o camera. Parintii nu vor sa o sustina financiar( nici nu au cu ce), nu au incurajat-o sa vina la facultate. Ea insa este o fata ce isi doreste mai mult de la viata si stie ca singura ei optiune este sa invete. E in primul an la facultatea de Telecomunicatii, Politehnica Bucuresti. A intrat cu 8.90 la examenul de adminite, 9 la BAC. Din pacate Politehnica nu o poate ajuta cu vreo bursa, datorita fondurilor( cazurile sociale au fost foarte putine anul acesta, bursele de merit fiind abia din anul II mai numeroase). Familia nu o ajuta nici macar cu vreun pachet.

Ea munceste din prima luna de facultate, insa programul de la scoala nu o ajuta prea mult. Cu banii stransi( a muncit si in timpul liceului) si ce a mai castigat a reusit sa se intretina pana acum. Vine decembrie, luna pe care o va petrece in Bucuresti. Vine sesiunea cand nu prea v-a mai putea munci. Cheltuili multe ex: camera de camin e 200 ron/luna. Mi-ar placea sa o pot ajuta sa ajunga macar in primavara, sa nu renunte la facultate pentru ca este “sclipitoare” dupa cum spune profesoara sa. Stiu ca fiecare dintre voi aveti probleme voastre, insa sunt convinsa ca din putinul nostru o putem ajuta. Din fondurile stranse intentionez sa-i platesc caminul si sa o ajut cu cheltuielile pe mancare( pastrez bonuri pentru dovada). Pentru detalii va stau la dispozitie ana.babymanager@gmail.com.

Incerc sa ajut un OM! Incercati si voi?

Ana

Lasă un răspuns