Am scris câteva trucuri pe care le-am învațat pe propia piele. M-am gândit că ar putea fi utile pentru adolescenții din proiectul meu de metoring. Am revenit și aici pentru că ar putea fi util dacă îți dorești să lucrezi cu cât mai puține chimicale pentru zona de beauty la preadolescenti și adolescenți.
Pe la 12-13 ani am început să am probleme cu tenul, acnee în zona frunții. Nu am avut si nu am prea multe probleme cu tenul.
Am un ten gras ce mă ajută cu apariția riduriilor și mă menține mai tânară decat sunt :). Din familia mea am învățat urmatoarele “trucuri”:
-masca cu galbenuș de ou, pe fata săptămânal de la 12 ani, ce m-a ajutat. Ulterior am tot citit și am mai adaugat zeama de lamie pentru tenul gras. Se ia un galbenuș de ou, se amestecă cu câteva picături de suc de lamâie. Se aplică pe față, se lasă să se usuce și dupa se curăță cu mâna uscată. Acționează ca un peeling și hidratează.
-masca cu galbenuș de ou pentru păr. Deși am un par gras, strălucirea am reușit să o mențin cu masti naturale. Ulterior am mai adaugat vitamin A si ulei de ricin in mastile mele. Se ia un galbenuș de ou, se amestecă cu câteva picături de ulei de ricin și vitamina A.. Se aplică pe lungimea părului, fară rădăcină, se lasă să se usuce și dupa se curăță apă călduță. Acționează ca un peeling și hidratează.
-curațarea în fiecare zi dimineata și seara cu soluții specificie problemelor pe care le avem. Pe vremea mea, pentru acne foloseam Lara să le usuce. Acum sunt foarte multe variante pe piață.
Cam tot ce am invațat despre “frumusețe” a fost în mare o auto-educare. Din reviste, de la familie, de la emisiuni de specialitate și din experimentare. Am mers cu un singur principiu: cat mai natural!
Am o culoare a părului naturală frumoasă. După ce am experiment cu cateva suvițe blonde și cu semipermanent, am realizat ca îmi distrug părul și că dacă tot am un avantaj al părului foarte drept și culoare frumoasă ce nu albește repede, să-l folosesc! Nu mă vopsesc, deși m-ar ajuta cu reglarea de sebum și folosesc în general măști în casă facute. Nu folsosesc nici produse de fixare pentru că imi cunosc părul și limitele mele de îndemanare. Așș ca îmi este extrem de simplu cu părul și nu investesc prea mulți banii in el :).
La ten am invatat ca sunt sfinte demachierea seara și măstile saptamanale. Dupa vârsta de 25 de ani, ai tenul pe care il meriți parcă spunea Coco Channel. Și garantez pentru acest lucru!
Pe tema îngrijirii tenului, dupa 30 de ani am fost la diverse tratamente cosmetice. Mai ales dupa ce am avut din ce in ce mai putțn timp sa mă îngrijesc acasă. Creme de seara si antiaging am început să folosesc pe la 30 de ani.
Pe tema machiajului, am experimentat mult și înca mai învăț. Nu sunt eu foarte îndemanatica și așa că am mers pe stilul natural, fără prea mult fard de ochi ( decât la ocazii speciale), fară eye liner ( nu mă pricep sa-l aplic), fară creion dermatograf ( mi se pare ca-mi micșoreaza ochii). Odata cu munca și cerințele unei cariere de relații cu clienții directe, am aplicat fond de ten, blush de obraz și rimel.
M-am uitat pe diverse video-uri pe YouTube și ușor, ușor am mai evoluat cu tehnicile de aplicare. Anul acesta am inceput cu countouring-ul. Am găsit o paleta ce iți și arată unde să aplici, in 4 nuanțe și încep să mă descurc.
Nu aplic prea multă culoare pe fața și culoarea puternică în general o las pentru ruj. În rest merg spre natural, am auzim ca se și poartă anul acesta :)!
In general nu folosesc produse scumpe, merg pe un raport calitate-preț bun și dacă îmi place ceva nu schimb. La cremele de fata am învatat ca prețul contează, în rest la machiaj caut pană găsesc ce imi place și ca bani.
Pe tema îngrijirii unghiilor, le tin în general scurte, uneori aplic ojă semipermanenta. Am experimentat și gelul dar nu e pentru unghii subțiri și în timp afecteaza orice unghie. Nu am o problemă cu forma unghiilor, așă că merg la salon doar pentru manichiura clasică.
La epilat e sfăntă ceara! Dupa câteva experimente, ceara e cea mai bună din multe puncte de vedere. Mă cam epilez de vreo 20 de ani, așa că pot spune că ceara naturală aduce cele mai multe avantaje și durerea în timp scade. Conteaza în gradul de durere și cât de școlită e persoana de la salon și ce tehnica are. Dacă aș fi renuntat dupa o arsură pe care am pațit-o….dar am realizat că omul era problema și nu produsul :).
Ca o recomandare experimentată pe propia piele: nu merg cu trend-ul și moda momentului, merg cu ce cred eu ca mi se potrivește și mă avantajează. Trendurile sunt bune sa le știi și în general sunt aplicate de persoane ce nu știu de vor și le este mai ușor să decidă altcineva pentru ei/ele. Greșeala e mandatorie pentru a învața! Să nu ne fie frică să greșim, să ne fie frică că nu învăță, din greșeli!
1 Comment on Beauty tips din experiența mea