Dragilor,

Pe21 ianuarie 2015, la Hotel Novotel, sala Marseille, incepand cu ora 11:00 are loc  atelierul „Creştem şi educăm copii şi stereotipuri”. Intrarea este gratuita.

Gazda evenimentului va fi Cristiana Haica, psiholog clinician si psihoterapeut. Va recomand sa nu ratati intalnirea! :).Invitatul special va fi Magda Vasiliu, jurnalista Prima TV. Mai jos gasiti detalii:

”Cum să te joci cu mașinuțele? Sunt jucării pentru băieți, nu pentru fetițe. Hai să căutăm împreună o păpușică pentru o fetiţă draguţă ca tine”, ”Ți-am spus să nu mai plângi! Doar fetițele plâng! Uită-te la ceilalți băieți, toți sunt curajoși”. Acestea sunt reacții pe care mulți părinți le au atunci când copiii manifestă preferințe sau atitudini care “nu corespund” comportamentelor pe care adulţii le consideră potrivite fetelor, respectiv băieților. Asociația React are plăcerea de a vă invita la un atelier cu componenta de formare pe tema egalității de șanse între femei şi bărbaţi, privită din perspectiva stereotipurilor de gen transmise direct sau indirect copiilor, încă din primii ani de viață.

În cadrul sesiunii, va fi analizat modul în care stereotipurile influențează dezvoltarea copiilor, atitudinea lor în societate și cum se vor reflecta, la maturitate, în alegerea profesiei și în șansele lor pe piața muncii.

Participarea este gratuită, iar intrarea la eveniment se va face pe bază de buletin/carte de identitate.

Agendă Creştem şi educăm copii şi stereotipuri

Hotel Novotel, sala Marseille – 21 ianuarie 2015, ora 11:00

11:00 – 11:30 Înregistrare şi welcome coffee

11:30 – 11:45 Prezentarea proiectului “Femeia de astăzi pentru societatea de mâine” (Ruxandra Palade, responsabil comunicare Asociația React)

11:45 – 12:30 Stereotipurile de gen în educarea copiilor şi consecinţele lor (Cristiana Haica, psiholog)

12:30-12:45 – Experienţa şi provocările de părinte (Magda Vasiliu, jurnalistă Prima TV)

12:45 – 13:00 Sesiune interactivă

13:00 – 13:15 Întrebări şi răspunsuri

13:15 – 13:30 Concluzii

13:30 – 14:00 Prânz

 Acesta este al treilea eveniment din seria de 18 sesiuni despre egalitatea de şanse dintre femei şi bărbaţi, organizată pentru operatorii mass-media şi personalul societăţii civile, prin proiectul Şcoala de antreprenoriat pentru femei cu iniţiative responsabile (SAFIR), numit oficial Femeia de astăzi pentru societatea de mâine”. Proiectul este implementat de Asociaţia React şi cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeşte în Oameni!

Lasă un răspuns