Intr-o zi ploioasa, ploioasa, ploioasa 🙂 am parcat destul de strans , la Oraselul Cunoasterii pentru un eveniment Secom, organizat de minunatele Ana si Ioana de la Parenting PR.

Secom a dat startul unei campanii de constientizare a beneficiilor administratii acizilor grasi Omega-3 (EPA şi DHA), la copii, pentru susţinerea dezvoltării neurocognitive. „Compania Secom® este specializată în importul, promovarea și comercializarea de produse naturale pentru sănătate și frumusețe. Portofoliul Secom® include: vitamine și minerale, extracte standardizate din plante, fructe și legume, formule fito-homeopate, ciuperci medicinale, extracte glandulare, aminoacizi, enzime, probiotice și prebiotice, o linie specială de suplimente alimentare pentru copii, creme medicinale și fito-dermatocosmetice.”

Studiul este interesant daca il trecem si prin filtrul gandirii noastre. Am sa va relatez ce informatii mi s-au parut mie interesante. Va recomand insa pentru orice supliment alimentar va ganditi sa-l administrati  copiilor, sa aveti un set de analize generale efectuat e si sa va consultati cu perdiatrul.

„În primii ani de viaţă creierul copilului şi întregul său sistem nervos trec printr-un proces accelerat de dezvoltare. La un an dimensiunile creierului se dublează, iar la vârsta de trei ani creierul unui copil ajunge la 80% din volumul creierului unui adult, formând câteva mii de conexiuni neuronale. Multiple studii arată că acizii graşi Omega-3 joacă un rol important în susținerea proceselor de dezvoltare neurocognitivă a copilului.

“Creierul este format într-un procent de 60% din grăsimi. Acizii graşi Omega-3 au în compoziţie acid docosahexaenoic (DHA) şi acid eicosapentaenoic (EPA), ingrediente care se găsesc în structura creierului şi care susţin funcţionarea cerebrală şi funcţiile mentale, însă au o rată de sinteză redusă în organism. În procesul de creştere, atunci când sistemul nervos al copilului se dezvoltă şi achiziţionează informaţii, aportul de EPA şi DHA ajută la dezvoltarea neurocognitivă a copilului”, explică dr. Ionuţ Băcanu, Director Medical Secom®. România se află printre ultimele locuri în Europa în ceea ce priveşte consumul de acizi graşi Omega-3, o medie de 61 mg/zi, faţă de ţări precum Franţa (1,225 mg/zi), Germania (647 mg/zi), Spania 180 mg/zi, potrivit datelor Global Organization for EPA and DHA.

Pentru noi ca parinti e bine sa stim( informatii prezentate de dna doctor Raluca Ioana Teleanu si Diana Stanculescu):

  • jumatatea din informatia pe care o folosim intr-o viata, se scrie pana la 3 ani.
  • in jurul varstei de 3 ani , creierul este de 2 ori mai active decat celui a unui adult
  • experientele creaza conexiunile dintre neuroni, iar repetarea lor le stabilibeaza
  • „confortul date de contact” este critic pentru dezvoltarea bebelusilor
  • daca copilul este certat/bruscat/ignorant ca exploreaza, procesul de explorare( fizica si sau/cognitive) se va diminua, iar creierul va forma putine conexiuni.

Din punctul meu de vedere, cred ca o dezvoltare armonioasa din toate punctele de vedere mai ales neunonal, inseamna implicarea parintilor in educatia copiilor pana la 7 ani si mai putin a cursurilor. O dezvoltarea emotionala buna, inseamna expunerea la diverse experiente.

Multumesc pentru invitatie si informatii :)!

IMG_4846

 

 

 

 

Lasă un răspuns