M-am gândit un pic daca să fac public următoarele rânduri…apoi m-am gândit la fetele mele cărora încerc să le aduc informații despre ce înseamnă o relație de iubire, o alegere a unui partener/ă pe termen lung…cumva să încerc să mă asigur că vor face alegeri conștiente.

M-am mai gândit și la faptul că auzim, citim, vedem postări despre multe desparțiri/divorțuri, însă rare ori sărbatorim relațiile funcționale, de lungă durată. Cam asta sărbătoresc eu anul acesta!

Sărbătoresc cea mai lungă relație cu o persoana umană, cu care am stat cel mai mult împreuna. Anul acesta împlinim 20 de ani de relație în care am crescut împreună , am evoluat, ne-am provocat, ne-am tocit nervii împreună și am reușit să avem O Minune și O Minunată.

Sincer, nu știu să le zic fetelor mele cum de m-a lovit norocul! 🙂 Nu am cautat Făt Frumos, am refuzat sa alerg după bani și cum sunt „oportunistă” nativ, am vazut imediat valoarea. Am realizat după primii patru ani de relație că nu trebuie să caut vreun suflet pereche, ci să mă uit dupa o persoană care să mă completeze, să funcționăm din punct de vedere sexual și să avem și principii comune. Zic că am nimerit mai mult decât mi-aș fi dorit! 🙂

Într-o relație sunt de vină doi și azi este despre EL! EL este o persoană cu o minte deschisă, cu o inteligentă emoțională aproape la același nivel ca mine (are un minus ca e bărbat), un leader înnascut în orice aspect al vieții lui, o persoană ce m-a provocat și m-a învățat să mă uit în interiorul meu. EL a fost sprijinul meu în multe perioade dificile și a știut să fie cameleonic: stilist, sportiv, pshiholog, protector, barbat, bucatar, antrenor mental etc. Cu el am reușit să-mi modific anumite trasături, să învâț să spun NU și să conștientizez comfortul și beneficiile unei relații de lungă durată.

În ultimii ani, EL este și un tata minunat, distractiv și sportiv. E un tata care se implică constant și care a luptat cu mine pentru a ne salva relația în perioadele post natale. E un barbat care m-a învățat să-mi iubesc corpul dupa doua sarcini, pentru că il iubește el.

EL are puține defecte și foarte multe calitati. E un om de încredere și persoana care îmi ofere perspective diferite de ale mele…ceea ce mă face să învăț de cele mai multe ori și să găsesc o soluție atunci când nu o văd. În limbajul corporatist s-ar zice că are „critical thinking skills”, „growth mindset” și „coaching style” .

Îl sărbătoresc pe EL pentru că mi-a dăruit 20 de ani minunați+2 fete minunate și o relație frumoasă!

La multi ani Sportivul Familiei! Să fi sănatos și să ne bucurăm de noi și de ele!

Lasă un răspuns