Dragior,

Noi inca nu am ajuns acolo, fiind la gradinita grupa mica dar mi s-au parut interesante activitatile de mai jos. Poate va ajuta pentru idei :)!

Noi activități extrașcolare pentru programul Școala Altfel – Ediția 2015

Au început înscrierile pentru a 4-a ediție “Şcoala Altfel”! 2015 este al patrulea an în care Ministerul Educației se implică în suținerea activităților informale pentru copii, prin “Programul Școala Altfel 2015 – Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

Timp de o săptămână orele normale sunt înlocuite de activități speciale, pe care părinții, elevii și învățătorii le pot stabili împreună. Este important ca aceste activități să aibă, pe langa partea educativă, și o parte distractivă, informală.

Între 6-10 aprilie elevii au Orar Special: experimente neobișnuite de fizică și chimie, teatru și improvizație cu actori cunoscuți, și lectii de percuție muzicală la tobe africane tradiționale Djembe.

Cursuri de teatru si improvizație cu actori de la cele mai importante teatre din București, experimente fizice si chimice cu gheață carbonică, curent electric, luminaă fluorescentă și eprubete, conduse de un “Mad Scientist”, dar și lecții de percuție muzicală la tobe africane tradiționale Djembe, instrumente vechi de mii de ani, sunt activități la care părinții, elevii și învățătorii se pot înscrie prin programul Școala Altfel de la BluParty.

Între 6-10 aprilie elevii au Orar Special: experimente neobișnuite de fizică și chimie, teatru și improvizație cu actori cunoscuți, și lectii de percuție muzicală la tobe africane tradiționale Djembe.

“Am construit acest program interactiv de educație alternativă pentru a face planificarea activităților mai ușoară pentru școli și grădinițe, care caută cursuri educative și distractive” – spune Mădălina Răpanu, cea care a compus acest program neobișnuit pentru Școala Altfel.

Programul acoperă minimum o zi de activităţi, potrivite atât pentru copiii de grădiniță, cât și pentru elevi, iar fiecare activitate durează ~1h30′ la care pot participa grupuri de 12 – 30 copii. Iata ce implică fiecare activitate:

1.Primul show de teatru și improvizatie pentru copii

Copiii urcă pe scenă alături de șapte actori profesioniști de la cele mai importante Teatre din București. Micuții vor lucra cot la cot cu echipa Improvisneyland pentru a afla secretele meseriei de actor de improvizație și vor participa activ la scene, coordonând momente și jocuri creative sau oferindu-se voluntari pentru diverse scenete.

“Pentru mulți dintre cei mici, obișnuiți cu repertoriul clasic al teatrului de copii, improvizația este un termen complet nou, însa unul cu efecte garantate și care se lasă cu mult râs și bună dispoziție!” explică Mădalina Răpanu, Manager BluParty.

2.Program de Știință distractiv: experimente de fizică și chimie neobișnuite

Atelierele de știință distractive Happy Science și Happy Chemistry includ experimente de știință interactive care fac copiii să devină mai interesați de materiile reale ale fizicii și chimiei. Printre eprubete, pahare Erlenmeyer, coloranți, esențe ce își schimbă mirosul și gustul, copiii vor face experimente cu gheață carbonică, vor vedea cum circulă curentul electric, și vor înțelege cum au loc procesele chimice și fizice.

Scoala_Altfel_2015

programe de stiinta distractive Scoala Altfel 2015

 

 

“Datorită programelor de Science, secretele super-eroilor preferați devin banale, iar știința stârnește curiozitatea celor mici. După experimentele cu gheață carbonică și lumină fluorescentă, să nu vă mire că cei mici vor spune că își doresc să devină oameni de știință!” continuă Mădalina Răpanu.

3. Curs de percuție muzicală cu Tobe Africane Djembe

Cursul de percuție muzicală este o experiență muzicală unică, plină de energie pozitivă, în care copiii învață să cânte la Tobele Africane tradiționale Djembe, primele tobe din istoria muzicii.

Sub îndrumarea unui instructor, cei mici vor învăța tehnici de percuție de bază, cu ajutorul cărora vor compune împreună o bucată muzicală ritmataă. Ei vor afla cum să își coordoneze mișcările pe ritmul muzicii, până când formează o echipă.

Vezi aici cum a fost un curs de percuție muzicală Tobe Africane Djembe:

“Deși multe școli organizează frecvent activități extracurriculare, programul Ministerului este o provocare binevenită în sistemul de educație, tocmai pentru că abordarea non-formală este foarte stimulantă pentru elevi!” spune Mădalina Rapanu.

Profesorii și învățătorii sunt elemente cheie în acest program, ei fiind cei care stabilesc programul activităților, pe baza propunerilor venite din partea părintilor și elevilor.

 

Lasă un răspuns