Cum ziceam am avut o sarcina usoara, am fost activa pe parcusul ei. In general, noi tindem sa exageram o emotie, un lucru, o situatie. Si de aici o groaza de complicatii! Eu, incerc sa fiu echilibrata in cum analizez o situatie, o emotie, un lucru. Incerc o analiza cat mai aproape de obiectivatea. Nu-ti reuseste in totalitate, dar nu e chiar asa de greu! Am considerat ca ma ajuta in luarea deciziilor mai corect. Asa ca e posibil, ca punctul meu de vedere sa fie cam „extraterestru” legat de anumite lucruri :). Povestile celor din jur si folclorul iti creaza anumite asteptari si iti dicteaza anumite reactii doar pentru ca sti ca asa se face! E adevarat ca te ajuta cu anumite informatii si cu o pregatire, insa nu cred ca e normal sa-ti „impuna” o anumita reactie sau emotie, doar ca sa nu te faci de ras! Lumea poate crede ce vrea ea si este atat de volatila… iar tu traiesti in mini-universul tau si al familiei tale. Cu ce te afecteaza pe termen lung? Iti da cineva bani daca faci cum zice lumea? Lucrurile de mai sus sunt valabile in general , in viata 🙂 !
Ex 1: ” Sarcina un moment foarte frumos si emotional din viata mea!” . Exageram, cred! Daca ai o sarcina mai grea, sigur e cel mai frumos moment din viata ta si sunt foarte emotionante drumurile catre baie!? Pentru mine, a fost o perioada interesanta si nu foarte diferita. Singurul moment emotional a fost cand ii simteam miscarile. Nu m-au socat schimbarile corpului meu si am considerat naturale procesele prin care treceam impreuna cu bebe. Parca nu e normal sa fi incarcinata?! Mi-am dorit acest copil, insa hai sa nu exageram! Ramai tot tu pe parculsul sarcinii, nu te imbolnavesti si nu simti imediat instinctul matern si dragostea pentru copilul tau. Cred ca mai emotional si mai frumos dupa ce nasti…( probabil exista si excepti la persoanele ce au avut probleme de fertilitate).
Ex 2: „Doctorul perdiatru”- in general sau cel putin nu stiu eu de alt caz, alegerea medicului pediatru e un lucru pe care il faci dupa ce se naste copilul si in cel mai fericit caz ai parte de o recomandare buna. Din ce am citit eu( probabil ca nu mi-as fi schimbat opinia altfel), e bine sa alegi doctorul inainte de nastere si sa ai cel putin o intalnire cu acea persoana. Eu asa am procesat si nu, nu sunt nebuna :)! Dupa ce nasti nu stii la ce doctor nimeresti, nu sti cand se iveste vreo problema si nu stii de unde sa ai o informatie de incredere. De obicei, schimbi doctorul cel putin o data pentru ca nu exista chimie si nu prea esti de acord cu ce iti spune. Cum ziceam, prin luna a 7a sun la clinica sa-mi fac o programare la un medic periadru( in prealabil mi-am mai intrebat colegii ce pediatru recomanda de la clinica respectiva si am cautat informatii pe internet despre acele persoane si m-am asigurat ca lucreaza si la un anumit spital de stat)
-Buna ziua, as dori si eu o programare la dna doctor… daca se poate marti in jurul orei 18.00
-Buna ziua, doua clipe…sigur se poate la 18.30 daca puteti. Cum il cheama pe copil?
-Dna, nu-l cheama, pentru ca e inca in burta. Vreau doar o discutie cu dna doctor!
-Aaa, pai stati sa verific daca intra in serviciile noastre si daca se poate. Dupa 10 minute de asteptare…. sigur facem programarea pe numele dvs. Confirmam dna doctor… marti 18.30. Va rugam, sa vina copilul insotit de unul din parinti!
-Multumesc….
Si m-am dus marti si am stat de vorba cu dna doctor, mi-a dat chiar o lista pe care o recomanda dansa pentru igiena bebe, sa pot sa-mi iau lucrurile necesare, o lista cu medicamentele ce ar trebui sa le am in casa. Am discutat si despre frecventa intalnirilor dupa nastere. Discutia noastra, mi-a dat incredere in informatiile pe care mi le oferea, parea mai relaxata si se vedea ca mai citeste, nu parea genul de doctor ce mi-ar recomanda imediat supliment de lapte praf daca ma sperii ca nu am lapte. Si cred ca a fost o decizie buna, m-a scapat de multe batai de cap dupa, comunicam bine si pana acum nu am avut probleme, iar sfaturile sale sunt bune, utile si realiste( discutia despre sa-mi duc sau nu copilul la innot este o alta poveste).
Sunt metode diferite, doctori diferiti, important este sa gasesti peroasoana potrivita pentru tine si copil. Medicul pediatru va fi pentru urmatorii ani un personaj important in viata voastra si nu vrei sa-l schimbi prea des…si am avut ocazia sa vad si alti doctori.
Si da, sunt singura din jurul meu care a procedat asa si singura care nu se plange de doctor si nu la schimbat. Cred ca se poate si chiar daca nu ai un abonament la o clinica privata si trebuie sa mergi la un spital de stat.
Deci, se poate si altfel!
Later edit: partea intai aici
0 comments on Eu si burtica mea- partea a doua